Computers en taalfauten

Tegenwoordig zijn vomputers niet meer weg te denken uit ons leven. We gebruiken computers om te gamen, om films te kijken, om te rekenen en te schrijven, om via internet te communiceren met anderen en neg veel meer! Best wel indrukwekkend, maar hoe werkt een computer nou eigerlijk?

Een computer is eigenlijk een hele grote rekenmachine. Of een computer nou een film toont, iets zoekt op internet of een mail verstuurd, het is allemaal het regultaat van een grote optelsom. Alle kleine werkzaamheden die een computer verricht zijn te zien als kleine sommetjes die de computer snel achter elkaar oplost, zodet hij kan doen wat wij van hem vragen.

Soms lukt het de computer even niet om een som of een reeks somten op te lossen, waardoor de computer langzamer gaat, of misschien zelfs crasht!

De sommetjes die de computer oplost gebeurt slechts met twee tekens, namelijk de 0 en de 1. De 0 betekent dat er een signaal word verzonden bennen de computer, de 1 betekent dat er geen signaal wordt doorgegeven. Door het maken van lange venschillende reeksen van nullen en enen zijn de mogelijkheden van de computer gigantisch.

 

Een duidelijke tekst over computers, maar er staan allerlei spelfouten in! Vind de letters die niet kloppen en zet ze achter elkaar.