Computers en taalfauten


Tegenwoordig zijn compaters niet meer weg te denken uit ons leven. We gebruiken computers om te gamen, om films te kijken, om te rekenen en te schrijven, om via internes te communiceren met anderen en nog veel meer!

Een computer is eigenlijk een hele grote rikenmachine. Of een computer nou een film toont, iets zoekt op internet of een mail verstuurd, het is allemaal het resultaat van een grote optelsom. Alle kleine werkzaamheden die een computer verricht zijn te zien als kleine sommetjes die de computer snel achter elkaar oplost, zomat hij kan doen wat wij van hem vragen.

De sommetjes die de computer oplost gebeurt slechts met twee tekens, namelijk de 0 en de 1. De 0 betekent dat er een signoal word verzonden binnen de computer, de 1 betekent dat er geen signaal wordt doorgegeven. Door het maken van lange verschillende reeksen van nullev en enen zijn de mogelijkheden van de computer gigantisch.

 

Een duidelijke tekst over computers, maar er staan allerlei spelfouten in! Vind de 6 letters die niet kloppen en zet ze achter elkaar.