Drie redenen om Pokémon Go te spelen

Officieel is Pokémon Go nog niet uit in Nederland, maar toch is een groot aantal jongeren buiten en vooral rondom de bibliotheek al aan het speuren naar Pokémon. Hieronder drie redenen waarom jij ook Pokémon Go zou moeten spelen.

1. Op avontuur in de buitenlucht

Eindelijk kun je van je luie zomerstoel af komen om op avontuur te gaan. Ga op zoek naar 150 verschillende Pokémon en vang ze allemaal! Het spel Pokémon Go maakt gebruik van AR (augmented reality) waardoor je Pokémon op je telefoon in de echte wereld kan zien. Het is daarom innovatief en zelfs een tikkeltje verslavend!

Wist je trouwens dat je in de avond andere Pokémon tegenkomt dan wanneer je overdag rondloopt? Soms zijn zeldzame Pokémon zelfs in en rond de bibliotheek te vinden! Goede reden om ook eens ’s avonds naar de bibliotheek te komen.

2. Ontdekken van je omgeving

POKEGO2Verschillende Pokéstops zijn verspreid door heel Nederland, hoogstwaarschijnlijk zijn er zelfs één of meerdere Pokéstops zéér dicht bij jouw huis. Elke Pokéstop is een echte ‘point of interest’ van de stad, dit kan bijvoorbeeld een standbeeld zijn, of een muurschildering. Naast de nieuwe bibliotheek van Almere zijn twee Pokéstops gesitueerd, één naast de ingang en een tweede iets verderop bij een monumenttegel. Zo leer je nog eens je eigen stad kennen!

3. Gotta catch ‘em all!

Binnen no-time heb je de eerste Pokémon gevangen, maar lukt het jou om als eerste van je vrienden alle 150 Pokémon te verzamelen? Om iedereen een beetje op weg te helpen zet de bibliotheek ‘LURES’ uit zodat je meer Pokémon kunt vangen en hopelijk meer mooie plekken van de stad ziet. Wij hebben op een heel bijzondere plek in de bibliotheek, namelijk bij het UNESCO Manifest in de binnentuin, een verrassing voor je. Kom je?

Ga snel naar onze Instagram @denieuwebibliotheek en volg de challenge #PokeBieb!

  • Dvd, Film
  • Dvd, Film
  • Muziek CD, Muziek, Geluids­opname