Vier sporten die je alleen tijdens de Olympische Spelen kijkt


De Olympische Spelen worden elke vier jaar gehouden. En elke vier jaar kijk ook jij weer sporten die je de vier voorgaande jaren waarschijnlijk nooit hebt gevolgd. Welke sporten zijn dat en waarom volgen we deze alleen tijdens de Olympische Spelen?

Roeien

Roeien is één van die sporten die je kijkt tijdens de Olympische Spelen. Waarom? Omdat wij Nederlanders kans maken op een medaille! De onderdelen ‘Heren 8’ en ‘Heren 2 zonder’ zijn beide voorspeld met een bronzen medaille door Daniel in dit artikel. Bij het onderdeel ‘Heren 8’ moeten Dirk Uittenboogaard, Boaz Meylink, Kaj Hendriks, Boudewijn Roell, Olivier Siegelaar, Tone Wieten, Mechiel Versluis, Robert Lücken en Peter Wiersum het gaan doen voor een Nederlandse medaille op de Olympische Spelen. De atleten voor ‘Heren 8’ hebben vandaag de herkansing en starten in baan 2. Ze hebben zo nog een kans op de finale, die zaterdag 13 augustus wordt gehouden. Voor ‘Heren 2 zonder’ is het helaas gedaan. Deze mannen wisten zich niet te plaatsen voor de finale. Een gemiste medaillekans!

 

Schermen

Helaas is Bas Verwijlen gestrand in de 1/16 finales. Hij verloor van de Rus Anton Avdeev met 15-9 op het onderdeel ‘Degen individueel schermen’. Er waren geen medaillekansen voor Bas Verwijlen voorspeld. Ik betrapte mijzelf erop dat ik wel fanatiek was en graag Bas de 1/16 had zien winnen. Hoe kan dat toch, dat ik wel tijdens de Olympische Spelen naar schermen kijk? De enige reden die ik kan bedenken is om mijn vaderland te supporten met welke sport dan ook. Oranje boven!

 

Beachvolleybal

Bij het onderdeel beachvolleybal wordt Nederland vertegenwoordigd door vier duo’s. Duo 1 bestaat uit Robert Meeuwsen en Alexander Brouwer. Deze twee heren staan momenteel eerste in groep B. Het tweede mannenduo  bestaat uit Christiaan Varenhorst en Reinder Nummerdor. Zij staan momenteel tweede in groep E. Bij de beachvolleybal dames bestaan de teams uit Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel. Zij staan momenteel vierde in groep E. Geen beste vooruitzicht helaas :(. Het andere team bestaat uit Marleen van Iersel en Madelein Meppelink. Deze twee dames staan momenteel tweede in groep F. Vooralsnog gaat het dus goed met de Nederlanders bij het beachvolleybal. Beachvolleybal is snel, behendig en kent veel actie. Bij beachvolleybal kijk ik overigens ook graag naar de andere vrouwenteams 😉

 

Judo

Judo is een populaire sport op de Olympische Spelen en ik kijk er graag naar. Het vergt een goede techniek, timing en counterbewegingen. Er zijn elf Nederlandse judo-atleten op de Olympische Spelen. Deze staan hieronder weergegeven. Daniel voorspelt één gouden en twee bronzen medailles.

Mannen 60 kg Jeroen Mooren, gestrand in de 1/16 finales. Hij verloor van de Rus Beslan Mudranov, die later een gouden medaille won.
Mannen 66 kg
Mannen 73 kg Dex Elmont, gestrand in de 1/8 finales. Hij verloor van de Hongaar Miklós Ungvári
Mannen 81 kg Frank de Wit, gestrand in de 1/16 finales. Hij verloor van de Bulgaar Ivaylo Ivanov
Mannen 90 kg wo 10 aug. Noël van ’t End
Mannen 100 kg do 11 aug. Henk Grol
Mannen +100 kg vr 12 aug. Roy Meyer. Voorspelling: Brons
Vrouwen 48 kg
Vrouwen 52 kg
Vrouwen 57 kg Sanne Verhagen, gestrand in de 1/8 finales. Zij verloor van de Mongoolse Dorjsürengiin Sumiya
Vrouwen 63 kg Anicka van Emden. Bronzen medaille!!
Vrouwen 70 kg wo 10 aug. Kim Polling. Voorspelling: Goud
Vrouwen 78 kg do 11 aug. Marhinde Verkerk. Voorspelling: Brons
Vrouwen +78 kg vr 12 aug. Tessie Savelkouls