Vijf tips voor studeren in de bibliotheek

Elke student leert op zijn of haar manier. De één studeert liever thuis met fijne muziek op, de andere liever in een stilte- of studieruimte op school óf in de bibliotheek. Ik ben zo iemand die het beste kan studeren in de stilteruimte van een (Universiteits-)bibliotheek. In dit artikel geef ik vijf voordelen van studeren in de bibliotheek.

1. Gebruik kennis die aanwezig is

In de bibliotheek is er een ruime collectie literatuur aanwezig. De collectie van de bibliotheek kun je altijd raadplegen, mocht je dat nodig hebben. Ik heb daar zelf al vaak gebruik van gemaakt omdat mijn samenvatting niet toereikend was of als ik een studieboek vergeten was. Je studeert letterlijk tussen de kennis en literatuur. In de bibliotheek in Almere is er ook Seats2Meet. Best slim om eens te kijken wie er hier afspraken hebben. Misschien kun je er je voordeel mee doen: handige contacten, of kennis op praktisch niveau!

2. Neem niet te veel mee

Neem niet te veel spullen mee. Dit zorgt voor afleiding. Een laptop, oplader, kladboek, studieboeken en je bieb-pas is voldoende. Je gaat naar de bibliotheek om te leren. Als je dat dan niet doet, dan is dat een beetje dom … Ga nou niet soggen!

3. Ga naar stilte- en studieruimtes

In de nieuwe bibliotheek zijn er speciale studieruimtes en studiecellen. Deze ruimtes zijn bedoeld om in stilte te werken, leren of lezen. Ik kom graag in deze ruimtes, want je hebt geen afleiding, je gaat erheen om te leren en zoals hierboven beschreven neem ik niet te veel mee. Ik vind de studiehokken van de bieb erg prettig; zit fijn, koel en vooral erg stil. Net wat je nodig hebt. Kom wel op tijd, anders zijn alle ruimtes bezet. Ze zijn te vinden op de vierde verdieping en veel studenten zeggen dat ze het erg fijn vinden.

4. Ga niet alleen leren

Niks is zo saai om als kluizenaar door het leven te gaan tijdens tentamenperiode’s. Neem een vriend of vriendin mee (die je wel motiveert en niet afleidt) tijdens het leren. Je motiveert elkaar om te leren en in de pauze’s kun je samen een kopje koffie of broodje halen. Bibliotheek Stad heeft een uitstekend nieuwscafé op de 2e verdieping. Je krijgt als student 20% op eten en drinken!

5. Gratis WiFi en e-books

De nieuwe bibliotheek biedt gratis WiFi aan. Ideaal als je bronnen moet raadplegen of even afleiding wilt tussen het leren door. Wist je dat je als student in Almere standaard lid bent van de bibliotheek? Je kunt daardoor, met je pasje, gratis e-books lenen. Ook voor je studie! Ideaal hé?!

Heb je zelf nog slimme tips voor studeren in de bibliotheek? Deel ze vooral!