Worden Ajax en Feyenoord allebei kampioen?


Als voetbalfan kan het je niet ontgaan zijn dat zowel Ajax als Feyenoord kampioen kunnen worden. Ajax speelt vanavond tegen Olympique Lyon voor een finaleplek in de Europa League. Feyenoord kan aankomende zondag kampioen van Nederland worden met één punt voorsprong op Ajax. Worden ze allebei kampioen of pakt Ajax beide titels?

Ajax

Ajax is nóg steeds in de race om de landstitel. Na het puntenverlies van Feyenoord tegen Excelsior (3-0) houdt Ajax hoop op de landstitel. Maar niet alleen moeten de Amsterdammers zich focussen op de landstitel, maar ook op een finale plek in de Europa League! In een gesprek met Fox Sports gaf Ronald de Boer aan dat Ajax nog niet zeker is van een plek in de finale.

“Tegen Schalke dacht iedereen ook dat Ajax niet kon verliezen. Maar in Duitsland ging Ajax toch wankelen na de tegengoal. Zo’n scenario is mogelijk in Lyon. Schalke kon er ook drie maken en was op dat moment door. Ajax is in goede doen, maar we hebben Lyon ook heel goed zien voetballen. Dan zijn ze misschien wel beter dan Ajax. Dat moet je wel in het achterhoofd houden.”

En daar heeft Ronald de Boer wel gelijk in. Ondanks dat Ajax in de laatste jaren nooit een Europees duel heeft verloren van Olympique Lyon wordt het een lastige opgave. Lyon, en met name Gonalons, is gebrand om te winnen.

“Ze moeten weten waar ze staan” – Gonalons

De 28-jarige middenvelder wil er donderdagavond alles aan doen om Ajax alsnog uit te schakelen. “Als we er nu al niet meer in zouden geloven, kunnen we beter een andere baan gaan zoeken”, klinkt het. “In de grootste wedstrijden staan we er normaal gesproken altijd.”

Feyenoord

Hoe kunnen de supporters van Feyenoord deze week rustig slapen? Dat is een lastige opgave na de 3-0 nederlaag tegen Excelsior. Nederland ging ervan uit dat afgelopen weekend Feyenoord kampioen werd. “Dan maar aankomende zondag toch?” zo spreken de supporters zichzelf moed in. 18 jaar sinds het vorige kampioenschap heeft de club uit Rotterdam nog één kans. En dat is aankomende zondag!

“Het wordt zeker geen makkie. Het wordt zelfs moeilijk zat. Ik vind Heracles een vervelende ploeg om tegen te spelen. Die kunnen aardig voetballen”

“Het wordt zeker geen makkie. Het wordt zelfs moeilijk zat. Ik vind Heracles een vervelende ploeg om tegen te spelen. Die kunnen aardig voetballen.” schrijft Willem van Hanegem. Van Hanegem spreekt van een collectieve wanprestatie en een dikverdiende nederlaag tegen buurman Excelsior. Hij gelooft echter niet dat dit te wijten is aan de kampioensdruk: “Wat je hoort na zo’n onverwachte nederlaag van Feyenoord: Dat ze niet tegen de druk kunnen; dat de spelers te veel stress voelen bij het grote verlangen van de fans. Dat soort dingen… Wat een onzin zeg. Feyenoord moet zich nu echt geen complex laten aanpraten.”
(Voetbalzone)

Wordt Feyenoord kampioen? Of pakt Ajax toch de landstitel? En hoe groot vind jij de kans dat Ajax de Europa League wint? Laat het weten in de comments.