All Time Low: weinig verrassend, wel heel fijn

Na de aankondiging van het nieuwe album ‘Last Young Renegade’ was het alleen nog wachten op tourdata. All Time Low liet niet lang op zich wachten: de Amerikanen gingen al op tour voordat het album zelfs uit is. Gisteravond stonden ze in Amsterdam in de Melkweg. Iets wat van verre al te zien was: de rij slingerde zich om de Stadsschouwburg heen tot de achterkant van het podium. Logistiek deed de Melkweg het niet zo lekker gisteren, maar gelukkig maakte All Time Low het persoonlijk goed.

All Time LowVerrassende setlist

Bij All Time Low weet je over het algemeen altijd precies wat je krijgt. Dat de band opent met ‘Lost In Stereo’ bijvoorbeeld. Oké, in 2014 in Paradiso weken ze daarvan af, maar in 2015 in Utrecht gingen ze daar weer mee door. Om daar vanavond mee te beginnen zou logisch geweest zijn. Maar wat dat betreft verrast de band: ‘Lost In Stereo’ wordt bewaard tot de toegift, en de band trapt af met ‘Kicking And Screaming’ en stoomt meteen door naar ‘Weightless’. Favorieten als ‘Damned If I Do Ya’, ‘Six Feet Under The Stars’ en zelfs ‘Remembering Sunday’ schitteren door afwezigheid. Ze zijn vervangen door de twee singles van het komende album, en wat werk van het vorige album ‘Future Hearts’.

All Time LowStrak en oprecht

Behalve de setlist is er weinig verrassend in de Melkweg. Van de vieze grapjes die zanger Alex en gitarist Jack maken, tot de rare dansjes van Jack. Van de BH’s die het podium opgegooid worden, tot het uiterst strakke speelwerk van de band. Gaat dat dan niet vervelen? Geen minuut! De stukjes ‘publieksparticipatie’ van zanger Alex gaan zo automatisch dat het soms een beetje te geroutineerd voelt, maar dat is het enige wat daarop aan te merken valt. En echt heel erg is het niet: de sfeer boet er niet voor in en minder oprecht komt de band er ook niet door over. Ze bieden hun excuses nog aan voor het wat later beginnen dan gepland. De reden: er stonden nog zoveel fans buiten, dat ze wilden wachten tot iedereen binnen was.

All Time LowNiet verrassend, wel de moeite waard

Het geluid is de eerste paar nummers slecht. Er ligt een galm over alle zangpartijen waardoor de heren wat slecht te verstaan zijn. Wanneer de geluidsman wakker wordt kan het feest echt beginnen. Ondanks dat het oudere werk wat ondervertegenwoordigd is in de setlist, komt er genoeg voorbij om ook de fans van het eerste uur tevreden te houden. Maar ook de wat jongere fans kunnen hun hart ophalen.
Is All Time Low na al die jaren nog echt verrassend? Nee. Was het concert foutloos? Niet helemaal. Drukt dat de pret? Absoluut niet! Elk concert is weer een reden om een kaartje te kopen voor het volgende concert van de band. Hopelijk komen ze, na het nieuwe album en dus met meer nieuw werk, snel weer terug!