Almeerse helden in het zonnetje: Local Heroes

Elke stad heeft ze: mensen die de stad in een goed licht zetten, die ver buiten de stadsgrenzen naam maken, of die zich juist inzetten om binnen de gemeente dingen te verbeteren. Elke stad, zo ook Almere, kent zulke local heroes. De nieuwe bibliotheek is dit jaar met een project gestart om juist die Almeerse helden in het zonnetje te zetten.

Local Heroes

Elke maand worden er vijf local heroes uitgezocht en genomineerd als ‘Local Hero’ van de maand. Denk hierbij aan mensen die in Almere groot geworden zijn, hier hun passie voor sport ontdekt hebben, of BN’ers die hier (een tijd) gewoond hebben of nog steeds verblijven. Zij nemen het per maand tegen elkaar op. Een maand lang staan zij op het Verhaal Lokaal-scherm bij de Achterbank in bibliotheek Stad in het zonnetje. Bezoekers kunnen daar hun verhalen lezen, naar muziek van de genomineerde artiesten luisteren of filmpjes over de helden bekijken.

Maandwinnaar, jaarwinnaar?

En daar blijft het niet bij. Elke maand kunnen de inwoners van Almere stemmen op hun favoriet van de vijf geselecteerden. Degene met de meeste stemmen wordt uitgeroepen tot Local Hero van die maand, en neemt het begin volgend jaar op tegen de andere maandwinnaars. De uiteindelijke winnaar, die ook door publieksstemmen uitgekozen wordt, mag zichzelf ‘Local Hero van 2016′ noemen.
Inmiddels loopt het project ruim een half jaar, en het loopt goed. Elke maand weer zijn de genomineerden blij met de eer en laten ze dat merken door fanatiek campagne te voeren voor zichzelf. En dat werpt z’n vruchten af: in maart bijvoorbeeld is er door bijna 6.500 mensen gestemd!

Campagne op vakantie

Nu iedereen in Almere op vakantie is, heeft het project ook even vakantie (campagne voeren terwijl jijzelf op vakantie bent, en alle stemmers ook op het strand liggen gaat wat moeilijk). Tot het eind van deze maand kun je daarom op het scherm de maandwinnaars tot nu toe bekijken: rapper Contrast, singer-songwriter Daniël van der Zee, kunstschaatster Niki Wories,  producer CMC$, talentenbroedplaats BG-22-24 en de band Jack Rabbit. Vanaf september verschijnen er weer nieuwe genomineerden. Houd de website www.jonginalmere.nl in de gaten of neem een kijkje in bibliotheek Stad! Wil je zelf een Almeerder nomineren? Laat dan een reactie achter!

http://www.jonginalmere.nl/upload/image/ckfinder/2979/images/untitled.JPG

  • Boek
  • Boek
  • Boek