Carnaval: The Days After (op kantoor)

Carnaval is voorbij. Half Nederland heeft vakantie en een kater. Wat als je boven de rivieren woont, wel carnaval hebt gevierd, geen vakantie hebt en nu gewoon weer aan het werk moet? Hoe kom je dan ‘the days after carnaval’ door? We geven een aantal tips.

Tip 1: Stap direct onder de douche

Grote kans dat je direct in bed bent gedoken na een aantal dagen carnaval. Die dagen gaan je niet in de koude kleren zitten! Poets na het wakker worden meteen je tanden en stap onder de douche. Je zult je direct beter en fitter voelen. Veeg gelijk nog even de stempeltjes van de verschillende kroegen die je bezocht van je hand.

Tip 2: Eet en drink voldoende

Zorg ervoor dat je voldoende eet en drinkt. Sta op (poets je tanden en neem een douche), drink een aantal glazen water en eet een stevig ontbijt met veel fruit en vezels. Dit zorgt voor goede energie en genoeg hydratatie om fris op werk te verschijnen. Ontbijtoptie: Bananenpannenkoeken van Chickslovefood, het liefst een grote stapel. Het helpt, echt!

Tip 3: Kom op tijd, het liefst eerder

Kom nooit te laat als je een kater hebt. Ook al zien mensen dat je een kater hebt, als je op tijd komt wordt dat gewaardeerd en is die kater je gauw vergeven. Werk rustig en zorg ervoor dat je geen meetings mist. Neem genoeg pauzes, haal water of koffie om de dag door te komen en het komt helemaal goed!

Tip 4: Carnaval is voorbij. Tijd voor een overhemd

Je carnavalsoutfit mag in de kast tot volgend jaar. Tijd om weer gekleed naar je werk te gaan. Draag een overhemd, ook als je dat niet per se naar je werk aan hoeft te trekken. Dit geeft een netjes en professioneler beeld. Zo word je ook nog eens serieus genomen nadat je de polonaise in je kostuum hebt gelopen (en de bewijzen ervan op Facebook terug te vinden zijn ;)).

Fake it till you make it šŸ˜‰