Awesome Foundation Almere gaat van start

Almere is de jongste stad van Nederland. Hier is de ruimte om te experimenteren en te groeien. Almere is fantastisch om in te wonen en werken, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor nóg meer awesomeness. En precies daarom is Awesome Almere er: een kweekvijver voor snode plannen om ons stadscentrum mooier, fijner, beter te maken. Wij sparen en vergaren awesome ideeën, die we dan vervolgens een flinke financiële slinger geven. Die we waar gaan maken, samen met  jou.

Try us

Heb jij een mega goed idee waarvan wij van enthousiasme het behang van de muren zullen krabben? Kom pitchen dan! Vier keer per jaar houden we een Pitch Night, waar jij jouw geesteskind kunt presenteren aan je mede-Almeerders. De eerste Pitch Night is op woensdag 31 januari. Als jouw plan als allerbeste wordt bestempeld door ons team van trustees, krijg jij € 1000,- om je idee mee uit te voeren. Gewoon, zo, hupsakee – handje contantje. Geen kleine lettertjes, maar we zouden het wel tof vinden als je over je project komt vertellen op de volgende Pitch Night. Meer niet.

Criteria

Plannen die in aanmerking komen voldoen ten minste aan de volgende criteria:
– Je plan moet vernieuwend zijn. En verrassend. The sky is nog lang niet de limit, dat idee.
– Je plan moet uit te voeren zijn binnen afzienbare tijd.
– Je plan moet bravoure hebben. Moet stoer zijn, of zelfs een beetje stout. Pienter vooral.
– Je plan spreekt Almeerders aan. Allemaal, of een deel. Ze moeten ermee te maken krijgen, het moet gaan buzzen.

Internationale community

The Awesome Foundation is een internationale community om de wereld nog ‘awesomer’ te maken. En dan denk je vast, dat moet een grap zijn, maar 89 steden wereldwijd gingen ons voor. Er zijn al 3.074 projecten gestart en er is al meer dan 3 miljoen dollar gefinancierd. De jury wordt gevormd door onder andere burgers en het bedrijfsleven. Zij verwerven een plekje door investeerder te worden en kunnen voor een klein bedrag mee bepalen over het winnende idee.

Chapter

Vanaf 2018 heeft ook Almere een zogenaamd chapter bij de foundation. Er wordt gestart met 4 evenementen per jaar waarbij men kan pitchen. De eerste avond vindt plaats op 31 januari. Deelnemers kunnen zich tot 22 januari hier aanmelden. Benieuwd naar de plannen? Je kunt komen kijken en luisteren naar de deelnemers! Meld je dan hier aan!