10 jaar BoekStart vieren we met het Baby-Boeken-Festival!


Van 23 januari tot en met 2 februari aanstaande gonst de bibliotheek van gezellige voorleesactiviteiten vanwege De Nationale Voorleesdagen. Dé gelegenheid om te ontdekken dat de nieuwe bibliotheek veel te bieden heeft voor de allerkleinsten. Om je extra te laten inspireren welke leuke boekjes je kunt voorlezen en wat voor leuke activiteiten er te doen zijn voor jouw en je baby kom je op zondag 27 januari tussen 13.00 en 16.00 uur naar de nieuwe bibliotheek. Tijdens het vrolijke Baby-Boeken-festival is er van alles te doen voor jou en je baby of dreumes!

Meld je baby, dreumes of peuter aan als lid: voor kinderen is het lidmaatschap gratis!

Alle baby’s krijgen zelfs een leuk BoekStart-koffertje met twee boekjes cadeau.

Baby-Boeken-Festival: workshops

Er zijn verschillende gratis activiteiten, zoals voorlezen uit de leukste prentenboeken, op de foto met Nijntje bij het green screen, het Kris-Kras-Klieder-atelier en de boekstarthoek. Met een toegangskaartje krijg je ook toegang tot verschillende exclusieve workshops voor jou en je baby of dreumes, én ontvang je een lot waarmee je leuke prijzen kunt winnen.

Spelenderwijs ontwikkelen en leren bij de Babyclub® (van Het JKC)
Kom leuke spelletjes en activiteiten doen met je baby die speciaal gericht zijn op de ontwikkelingsfase waar je kind in zit. Samen met je baby kun je hier mee doen met verstopspelletjes, babygebarentaal, klap- tik- en stamprijmpjes en aanraakspelletjes. Bovenal staat het samen plezier hebben voorop.

Baby-Boeken-Festival: muziek op schoot (Elfje Twaalfje)
Muziek is voor een baby, dreumes of peuter heel belangrijk. De eerste muzikale ervaring stimuleert onder andere het spraakvermogen, de taalontwikkeling en motoriek en geeft je baby en dreumes een veilig gevoel. Er worden oude en nieuwe liedjes gezongen en er worden allerlei muzikale (beweeg-) spelletjes gedaan.

Babymassage bij darmkrampjes (JGZ)
In 20 minuten tijd leer je wat te doen bij darmkrampjes: dat zijn massageoefeningen en draagmethoden. Daarnaast krijg je informatie over het mamacafé en andere cursussen die JGZ aanbiedt.

Babypraatjes (JGZ)
Leer meer over de magische taalontwikkeling van je kindje en hoe je die optimaal kunt ondersteunen! Een workshop bedoeld om (groot)ouders met zeer jonge kinderen bewust te maken van de taalontwikkeling bij baby’s .

Aan de iets oudere kindjes is ook gedacht tijdens deze middag:

Theater 2+ Een huis voor Harry
Een jeugdvoorstelling gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2019 over Harry de huiskat die het liefste binnen zit. En als hij dan een keer buiten is verdwaalt hij hopeloos. Reserveer hier je kaartje(s) >>

Peuterbios
Beleef je eerste bioscoopervaring in de PeuterBios! Gedempt licht, zachter geluid en de film duurt korter of bestaat uit meerdere verhaaltjes. Koop hier je kaartje voor de PeuterBios>> 

En mocht je niet kunnen wachten tot de 27e, download dan alvast de BoekStartapp op je Android-telefoon of iPhone. Hij staat boordevol video’s en heldere informatie over voorlezen. En natuurlijk vind je de nieuwste boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes of kleuter in deze app. Ook kan je jouw #mijnVoorleesmoment vastleggen en delen en een voorleeswekker instellen die je er aan herinnert om op tijd voor te lezen en nieuwe boekjes te halen bij de bibliotheek!

We zien je graag op zondag 27 januari tijdens het Baby-Boeken-Festival!