Bataviastad Fashion Outlet is nu groter dan ooit


Bataviastad Fashion Outlet bestaat al sinds 2001 maar sinds kort is het nieuwste gedeelte ook officieel geopend. En daarmee is Bataviastad groter dan ooit. Afgelopen weekend waren de man en ik weer in Bataviastad om lekker te shoppen. Benieuwd wat wij van de vernieuwde versie van Bataviastad vinden? Lees dan vooral verder. 

Batavia Stad Fashion Outlet is een premium outlet centre, gevestigd in Lelystad op slechts 40 minuten van Amsterdam en opende in 2001 als eerste outlet in Nederland haar deuren. Na de opening van een derde uitbreiding in mei 2017, telt het centre inmiddels 150 winkels van internationale modemerken. U vindt hier ruim 250 modemerken, van Scotch & Soda tot Hugo Boss, van Nike tot Michael Kors, van Fred de la Bretoniere tot Armani en van Le Creuset tot Tommy Hilfiger, altijd met 30-70% korting. (Bron: www.bataviastad.nl)

Wat opvalt in Bataviastad…

Waar we ‘vroeger’ altijd bij binnenkomst gewoon rechtdoor gingen en dan een keurig rondje maakten zonder iets te missen moet je nu gelijk kiezen. Ga je rechtdoor, linksaf of rechtsaf en je zult die keuze nog een paar keer moeten maken om alles te zien. Wij kozen voor rechtsaf, daar waar vroeger de Adidas store zat, en kwamen daar direct nieuwe merken tegen. Wat ons opviel was dat het nieuwe deel qua sfeer veel doet denken aan Maasmechelen Village. En wat misschien nog wel meer opviel is dat het best meevalt wat er aan nieuwe merken is toegevoegd. Veel bestaande merken zijn van locatie veranderd waardoor op plekken in het ‘oude’ deel weer winkels leeg staan. Verder nog opvallend veel mensen die een Bataviastad member card lieten maken; rijen dik bij de informatiecentra.

Mocht je binnenkort naar Bataviastad gaan, je kunt er zeven dagen per week terecht. Doordeweeks van 10.00 tot 18.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 20.00 uur.

Nieuwe merken in Bataviastad

Er zijn een paar leuke nieuwe merken bijgekomen zoals Marlies Dekkers, O bag, G-Star Raw, America Today, Watch Station en Skechers. Maar ook merken die al eerder aanwezig waren zijn verhuisd naar de nieuwe ‘straat’. Tommy Hilfiger, Adidas, Lindt en Van Gils bijvoorbeeld; allemaal in grotere en/of mooiere winkels. Circle of Trust volgt binnenkort trouwens.

Wij komen graag en regelmatig naar Bataviastad. Soms met een bewust doel omdat we bepaalde dingen nodig hebben en soms zonder doel. Op een of andere manier slagen we meestal beter als we zonder doel gaan trouwens. Herkenbaar?