Bloggen over actualiteit: ideaal om vooruit te werken

Wij doen het regelmatig; bloggen over actuele onderwerpen. Pas nog over International Country Music Day en binnenkort natuurlijk over de Kinderboekenweek. De herfst die net is begonnen hebben we ook alweer aangegrepen om over te bloggen. Doe jij dat ook regelmatig: bloggen over actualiteit? 

Inhaken op de actualiteit is niet alleen handig voor je vindbaarheid, je kunt ook eenvoudig vooruit werken en een blogvoorraad aanleggen die ingaat op actualiteit. Ideaal als je weet dat er drukke tijden aankomen waar weinig tijd overblijft om te bloggen. Op de rustigere momenten schrijf je vast vooruit. Hoe? Lees vooral verder …

Bloggen over actualiteit: zo werk je vooruit

Je zou misschien denken dat actualiteit en vooruit werken niet samengaan, maar niets is minder waar. Je weet namelijk dat een heleboel dingen ieder jaar terugkeren. Denk aan feestdagen zoals Sinterklaas en Kerst, maar ook aan de seizoenen en speciale dagen. Zo komen binnenkort bijvoorbeeld Dierendag en International Coffee Day voorbij. Je vindt talloze voorbeelden op www.daysoftheyear.com waar ongetwijfeld dagen tussen zitten die aansluiten op jouw blog.

Ik maak elk jaar een contentplanning waarin ik de dagen waarop ik wil inhaken een plekje geef. Dat doe ik niet alleen voor Biblyo, maar ook voor ZEPservice en mijn eigen blog. Zodra ik tijd (en zin) heb om te schrijven, kijk ik in die contentplanning en weet ik direct waar ik over kan schrijven. Vervolgens is het een kwestie van inplannen voor publicatie op de juiste datum en je kunt verder met het volgende blog. Ideaal ook bij een gebrek aan (blog)inspiratie.

Nog een voordeel: meer bezoekers

Doordat je inhaakt op jaarlijks terugkerende actualiteiten, investeer je eigenlijk ook in de toekomst. Hoe? Neem Kerst als voorbeeld. Doordat je dit jaar een aantal artikelen over Kerst publiceert, word je daar volgend jaar ook weer op gevonden via Google. Zeker als je SEO-proof schrijft.

Uiteraard ben je niet de eerste en zeker niet de laatste die over een actueel onderwerp blogt. Maar dat is geen reden om het te laten. Iedere blogger heeft toch een eigen invalshoek tenslotte. Zorg er dan ook voor dat je blog past bij jouw niche. Ik heb een foodblog en zal dus niet over mode schrijven bijvoorbeeld.

En, hebben we je geïnspireerd om vooruit te bloggen over actualiteit? Wij gaan weer verder met schrijven voor onze voorraad artikelen ;-).