Blok zaterdag 29 september maar vast in je agenda: Popronde Almere


Popronde Almere is weer terug van weggeweest. Het grootste reizende muziekfestival van Nederland komt zaterdag 29 september naar Almere! Ik heb er zin in en ik ben erbij! Wil je weten wat je zeker niet moet missen? Lees dan snel verder!

Popronde in een notendop

De Popronde is zoals ik daarnet vertelde, het grootste reizende muziekfestival van Nederland. Het biedt de kans aan muzikanten om in andere steden op te treden. Hierdoor bouwen zij ervaring op en maken zij een grotere kans om uiteindelijk door te breken in de muziekbusiness. Hoe tof is dat! Leuk weetje, Kensington en Chef’ Special deden ook ooit mee aan de Popronde!!

De locaties

Tijdens de Popronde vormen locaties in het centrum van de stad een etalage voor opkomend Nederlands talent. Dit jaar is Kunstlinie Almere Flevoland geselecteerd als locatie voor het OOR-podium, Hi-Fi Klubben is de 3voor12-locatie en Café op 2 is de locatie voor The Daily Indie. Ook dit jaar zijn er weer een aantal nieuwe locaties bijgekomen, waaronder Barista Café, The Black Cockatoo en Groot Wild. De nieuwe bibliotheek is weer terug als startlocatie, waar om 12.00 uur Dan Hair and the Extentions Popronde Almere aftrapt. Het dagprogramma vindt plaats op de Grote Markt en in de Passage, waar overigens ook de Passagedag plaatsvindt. Om 17.00 uur sluit Faradys af bij Barista Café. Vanaf 19.30 uur gaat de Popronde weer verder en ontdek je ‘s avonds tot in de late uurtjes de opvolgers van oud-deelnemers zoals Kensington, De Staat en My Baby. Het volledige programma vind je hier.

Dit wil je niet missen!

Welke acts dit jaar gaan doorbreken is altijd nog de vraag. Er zijn veel goede acts die meedoen aan de Popronde van dit jaar. Ik geef je de volgende tips. Eén van de acts die je zeker niet wil missen zijn de Smudged Toads! Dit schijnt een behoorlijke verrassing te worden. Zwaar elektronisch geweld met een bijzondere liveshow. MORADO is een act waarbij je lekker weg kunt spacen op fijne indie-rock-psychedelische muziek en daarna dansen! Ook Rey Tranquilo wil je niet missen. Afgelopen zomer was hij de presentator van Grow Festival en hij is op andere festivals een fenomeen geworden. Zaterdag 29 september is te zien hoe hij de kelder van De Meester gaat verbouwen! Rey Tranquilo wil je zeker niet missen! En vergeet Elijah Waters niet; zijn nieuwste album Mr. Waters is al 50.000 keer gestreamd, terwijl het pas een maand online staat. Verder wil je ook zeker Faradays en Lilø, niet missen.

Waar ga jij een kijkje nemen?