De 5 leukste boekenblogs om op de voet te volgen

Boeken, boeken en nog meer boeken! Wij kunnen er geen genoeg van krijgen maar ja, we kunnen onmogelijk álles lezen. Gelukkig zijn er mensen die hun liefde voor boeken graag met ons delen en uitgebreide reviews schrijven op hun blog. Wij zochten de 5 leuke boekenblogs voor je uit. En je bent vast gewaarschuwd; je boeken-‘wishlist’ zal ongetwijfeld in rap tempo groeien door deze blogs …

Heb je trouwens al gezien dat we hier zelf ook regelmatig bookreviews schrijven? En blogs met leestips, bijvoorbeeld over nieuwe aanwinsten … Weet jij nog leuke boekenblogs die we niet mogen missen? Laat het ons dan vooral weten in een comment hieronder. Daar worden we blij van!

5x De leukste boekenblogs

1. Biepmiepje

“Ik ben Judith (1984), getrouwd, mama van twee zoontjes en mijn hele leven al een enorme boekenwurm. Ik ben deze boekenblog gestart om mijn liefde voor boeken en lezen te kunnen delen met ‘de wereld’. Ook schrijf ik af en toe recensies voor andere websites en heb ik al wat manuscripten mogen proeflezen en beoordelen. Ik ben een echte liefhebber van het papieren boek, mijn boekenkast puilt dan ook uit (er kan altijd meer bij ? ). Maar (legale!) e-books lees ik ook, die vind ik vooral erg handig voor vliegvakanties, aangezien ik nogal veel boeken mee wil nemen … Ik hou van allerlei genres, dus je zult altijd wel iets van je gading vinden op mijn blog! Hopelijk haal je hier wat leuke leestips vandaan! -X- Judith”

2. Oh my book

“Lisanne Hoekstra is de naam, op 15 oktober 1995 ben ik ter wereld gekomen en dat maakt mij nu 21 jaar oud. Ik ben afgestudeerd in journalistiek en ben bovenal blogger. Ik blog, niet alleen hier op Oh My Book, maar ook op Bella Mondo. Dit is een persoonlijke lifeblog waarop ik alles deel wat ik leuk vind met een focus op positiviteit. Naast bloggen heb ik een passie voor lezen. Niks is fijner dan een goed boek. Lezen zat er al vroeg in bij mij, maar de laatste jaren is het echt een beetje een obsessie geworden. Ach ja, beter verslaafd aan boeken dan aan roken toch? Ooit hoop ik zelf nog een boek te schrijven, maar of dat er van gaat komen? We shall see.”

3. Boekboetiek

“Hoi! Ik ben Annelies en sinds 2012 is Boekboetiek mijn eigen kleine stukje van het grote wereldwijde web. Ik blog over boeken, lezen en alles wat daar ook maar enigszins mee te maken heeft. Boeken zijn mijn uitlaatklep, mijn ontsnappingsroute en mijn tijdmachine. Ik ga bewust op zoek naar boeken die me raken, of dat nu bestsellers of verborgen pareltjes zijn. Een romantisch verhaal om bij weg te dromen, een thriller waar ik nachtenlang van wakker lig of een historische roman die me naar lang vervlogen tijden voert – het kan allemaal. Ook originele kinder- en jeugdboeken lees ik nog heel graag, al behoor ik met mijn 28 lentes al een tijdje niet meer tot de doelgroep. Je zult dus een hoop verschillende genres tegenkomen hier bij Boekboetiek, maar één ding hebben alle recensies gemeen: ze zijn altijd eerlijk, of ik een boek nu zelf gekocht of gekregen heb. Het gevoel dat een boek bij mij oproept staat hierbij centraal.”

4. Adorable books

Adorable books is opgericht door Danique, Yara, Tedje en Danique. Zij hebben hun liefde voor boeken gebundeld. Hun recensies hebben zelfs de covers van verschillende boeken al gehaald. “Welkom op Adorable Books! Een Nederlandse boekenblog vol met recensies, nieuwtjes en tips. Op deze site recenseren wij allerlei soorten boeken en films: van Young Adult tot romans en van literair werk tot chicklits! Have fun!”

5. The Book Review

“Mijn naam is Vivian en ik ben een 22-jarige docente Nederlands in opleiding. Naast een grote passie voor lezen en literatuur, word ik ook heel erg gelukkig van schrijven over boeken en lezen,. Met die gedachte heb ik The Book Review opgericht. Je vindt hier van maandag t/m vrijdag dagelijks een artikel: over het leven van een boekenwurm, interessante kwesties in de boekenwereld, interviews, leuke lijstjes en natuurlijk ook recensies van boeken in allerlei genres, van young adults tot psychologische romans.”

En, zit jouw favoriet tussen dit lijstje boekenblogs? Of ken je zelf een leuk boekenblog? Deel het dan met ons. Ik ga nu verder met lezen in het boekenweekgeschenk, ‘Makkelijk leven’ van Herman Koch. Wie weet lees je hier binnenkort mijn review!

 

Follow my blog with Bloglovin