Boekentips van onze bibliothecaris Lydia #wrapup


De afgelopen maand deelden we iedere zondag een boekentip via Facebook en Instagram. Deze maand waren dat de boekentips van onze bibliothecaris Lydia. Een bibliothecaris met een voorliefde voor detectives en thrillers. Heb je ze allemaal gezien? We zetten ze nu nog even overzichtelijk op een rijtje. Lees je mee?

Mijn naam is Lydia, ik ben bibliothecaris en financieel medewerker bij de nieuwe bibliotheek. Daarnaast werk ik ook nog als vrijwilliger bij de ANWB. Ik kan mij een leven zonder lezen niet voorstellen. Er gaat dan ook geen dag voorbij zonder dat ik gelezen heb. Vooral detectives en thrillers hebben mijn voorkeur. Omdat ik bij twee leesclubs zit, lees ik ook veel literatuur. Het leuke van een leesclub is dat je in aanraking komt met boeken die je anders misschien niet gelezen zou hebben. Naast mijn hobby lezen ben ik ook gek op wandelen.

Boekentips van onze bibliothecaris Lydia

2 december: Het smelt | Lize Spit
Dit boek heb ik gelezen voor mijn leesclub. Wij waren hier allemaal heel enthousiast over. Het Smelt begint rustig en heeft een spannende opbouw naar een heftig moment uit de jeugd van de hoofdpersoon. Je gaat meeleven met de hoofdpersoon en je wordt benieuwd naar wat er nou precies is gebeurd. Het hele boek draait uiteindelijk om een gebeurtenis uit het verleden waar de hoofdpersoon maar moeilijk mee om kan gaan. De hoofdstukken wisselen steeds tussen heden en verleden, wat zorgt voor spanning. Het begin is even lastig doorkomen, maar eenmaal halverwege, wil je het in een ruk uitlezen.

9 december: Iene Miene Mutte | M.J. Arlidge
Als je met dit boek begint, kun je bijna niet meer stoppen. Er speelt van alles mee. Persoonlijke relaties, corruptie, onverwachte connecties, duistere motieven. Daardoor is het een zeer spannend verhaal geworden. Gelukkig zijn er nog zes delen en deel acht komt bijna uit.

16 december: Galgenveld – De Noordzee Moorden | Isa Maron
Deel één van de Noordzeemoorden. In totaal zijn er vier delen. Je wordt als lezer goed op het verkeerde been gezet. De verhaallijnen van Maud en Kyra zijn verrassend. Je moet de boeken wel in de juiste volgorde lezen. Het leuke, vond ik, is dat een gedeelte zich in Amsterdam afspeelt.

23 december: Nachtblauw | Simone van der Vlugt
Eigenlijk had ik alleen nog maar literaire thrillers van Simone van der Vlugt gelezen en dat blijf ik ook zeker doen. Maar toen ik dit boek zag, sprak het mij meteen aan. Het boek neemt je mee naar Delft en de geschiedenis van Delfts Blauw. Non-fictie wordt samengevoegd met fictie. Ik ben zeker van plan om andere historische boeken van Simone van der Vlugt te lezen.

30 december: De acht bergen | Paolo Cognetti
Dit boek heb ik ook gelezen voor mijn leesclub. We hebben nog nooit zo lang en veel gepraat over een boek. Het boek boeit meteen. Je wordt als ware mee getrokken in het verhaal. ‘De verboden zin’ was voor mij vooral heel herkenbaar. De schrijfstijl is erg prettig en je wordt als het ware meegetrokken in het verhaal.

Heb je genoten van de boekentips van onze bibliothecaris Ingrid? In januari volgen er weer nieuwe boekentips op zondag. De boekentips worden de komende weken verzameld door bibliothecaris Els.