Boekentips van onze collega Hanneke #wrapup


De afgelopen maand deelden we iedere zondagavond een boekentip via Facebook en Instagram. Deze maand waren dat de boekentips van onze collega Hanneke. Heb je ze allemaal gezien of weet je het niet zeker? We zetten ze nu nog even overzichtelijk op een rijtje. Lees je mee?

Ik ben Hanneke en ik ben de manager bibliotheken. Ik ben eindverantwoordelijk voor de publieksomgeving in de vier vestigingen. Onze gasten worden uitstekend ontvangen en begeleid door de medewerkers. Ik let op de voorwaarden, die daarvoor nodig zijn. Ik word nog dagelijks blij van dit werk; lezen heeft mijn leven vormgegeven en bepaald. Ik had het niet anders willen doen. En dan in zulke mooie gebouwen verspreid over de stad. Deze maand een keuze uit de talloze boeken, die ik las. Als je eenmaal begint met zo’n lijst komen de boeken als pareltjes terug. Als verwoed dagboekhouder lees ik graag ook de dagboeken van anderen. Natuurlijk las ik die van Anne Frank, maar ook die van Hans Warren, van Adrian Mole en van een Loser.

Boekentips van onze collega Hanneke:

4 augustus: Feitenkennis | Hans Rosling
“Zou eigenlijk verplichte literatuur moeten zijn op middelbare scholen én het geeft een ferme zwaai aan optimisme. Wanneer je de mondiale statistieken nauwkeurig bekijkt, dan zie je dat veel dingen goed gaan in de wereld.”

11 augustus: Wees onzichtbaar | Murat Isik
“Prachtig, niet in de laatste plaats omdat het speelt in mijn oude woonplek: de Bijlmer. Ik had en heb bewondering voor mensen, die bereid zijn hun vertrouwde omgeving op te geven voor een onzekere toekomst in de hoop dat die beter wordt voor hen en voor hun kinderen. Dat niet alle pogingen lukken is onvermijdelijk.”

18 augustus: Het achtste leven | Nino Haratischwili
“Wat wist ik over Georgië? Niks. Laat staan over de geschiedenis van Georgië. Niet dat dit hiaat nu geheel is opgevuld, maar de sluier is iets opgelicht. Verrassende levensloop, die de geschiedenis kruist en er door wordt geraakt. Het gebeurt ons allemaal.”

25 augustus: Het kleine huis op de prairie | Laura Ingalls Wilder
“Ik las deze, en alle andere delen, in de jaren zestig, als klein meisje. Als ik ze nu herlees (en dat doe ik wel eens) dan is dat voor de moed van de pioniers, niet voor hun omgang met de indianen. Je zal maar verliefd worden op zo’n pionier. De tv-serie kwam niet in de buurt van mijn eigen beeld over die periode.”

Heb je genoten van de boekentips van onze collega Hanneke? In september volgen er weer nieuwe boekentips op zondag; dit keer aanraders van onze collega Jannemieke.

Wil je nog meer boekentips? Lees dan ook de aanraders van Els, AniaYvetteLydia, Chris, Frouke en Ingrid.