Wij zijn op zoek naar Boekjunkies (12-15 jaar)!

Verslind jij boeken, ben jij een Boekjunkie pur sang? Dan zijn we op zoek naar jou!
We zijn op zoek naar Boekjunkies! Jongeren tussen de 12 en 15 jaar die met ons de boeken van de Jong Jury willen jureren. En er is meer dan dat! De Jonge Jury gaat over lezen. Over heel veel lezen, als je zo eerlijk mogelijk wilt jureren. Dan moet je dus wel even wat leesmeters maken! Ergens richting de 200 boeken op die lijst; daar kun je je kamerdeur aardig mee barricaderen. Deur dicht, pyjama aan en met een zaklamp en je boek onder de dekens duiken. En dan de volgende ochtend met kleine oogjes aan het ontbijt, omdat het boek je niet liet slapen. Dat is wat Boekjunkies doen!

boekjunkies2017

Nieuwe wereld

Herken je dat, die boeken die je meenemen naar een nieuwe wereld? Die je een klein beetje mist als ze net uit zijn? Die maken dat jij ook wilt schrijven? Waarvan je de film al in je hoofd ziet nog voor de boekverfilming in de bioscoop komt? Kom dan uit die gebarricadeerde kamer naar de bieb en ontmoet al die andere Boekjunkies, want je bent niet de enige. Denk, praat en beslis met elkaar welk boek voor jullie de ultieme topper is. En vooral: deel je verhaal, laat je inspireren door de mooie illustraties en maak met elkaar een fantastische Boekjunkies-party als knallende afsluiting.

Nummer 1?

We kiezen samen een top drie die we gaan lezen. Je hoeft ze dus gelukkig niet alle 200 door te ploegen. Ongeveer eens per maand ontmoeten we elkaar en uiteindelijk kiezen we welk boek onze nieuwe bibliotheek-nummer-1 wordt. Maar er is veel meer. Wil je zelf graag schrijven? Dan ben je bij Boekjunkies aan het goede adres. Doe mee en leer de geheimen van het schrijven van een kort verhaal kennen en schrijf vervolgens zélf een knalgoed verhaal. Deze bundelen we in een boekje. Als je houdt van tekenen, dan kun je het verhaal ook nog zelf illustreren. We nodigen ter inspiratie ook nog een schrijver uit.

Wil je dit echt niet missen of wil je meer weten over Boekjunkies? Stuur een mail naar boekjunkies@denieuwebibliotheek.nl.