Culturele Zaken: cultuur en ondernemen gaan hand in hand


Terwijl Almere groeit, groeit de culturele sector mee. Ik merk dat er steeds meer dingen te doen zijn dan alleen het bezoeken van een theatervoorstelling of een avondje livemuziek in een café. Mensen zijn serieus aan het ondernemen in de culturele sector: Culturele Zaken. En weet je wat ik zo tof vind? Cultuurfonds Almere helpt daar een handje bij. Hoe? Dat ga ik je vertellen!

Culturele Zaken

Cultuurfonds Almere organiseert samen met Van Loof een evenement genaamd Culturele Zaken. Een evenement waarin je alle ins en outs leert over ondernemerschap en cultuur. Niet in een avond, natuurlijk. Hiervoor zijn er ook edities georganiseerd in samenwerking met Cultuur+Ondernemen. De evenementen vinden plaats in Reigers Inn, een ruimte voor vrijheid, experiment en verbinding.

Ondernemerschap

De eerstvolgende editie vindplaats op 26 september en staat geheel in het teken van ondernemerschap. Er worden twee workshops gegeven. De een gaat over Business Model Canvas waarbij je je onderneming vormgeeft, of als je dat al hebt gedaan kun je deze aanscherpen. En de ander gaat over Business Model You, waarbij je werkt aan persoonlijk leiderschap. Hoe haal je het beste uit jezelf? Hoe neem je zonder stress toch een risico en hoe presenteer jij jezelf en je bedrijf?

Jukebox?

Op 13 november vindt er een editie plaats waarbij je zelf aan kunt geven wat je die avond wil doen. Het heet daarom ook Jukebox: U vraagt, wij Draaien! Dit is dus de kans om een onderwerp terug te laten komen dat jij wil uitlichten! Je kunt je idee voor die avond indienen via info@cultuurfondsalmere.nl.

Wanneer je idee voor je culturele onderneming staat als een huis, door de workshops die je hebt gevolgd, kun je ook nog meedoen aan een pitchtraining. Tijdens deze training leer je kort en bondig jouw businessidee aan een ander te vertellen met veel overtuigingskracht. De pitchtraining vindt plaats op 28 november. En als klap op de vuurpijl kun je jouw businessidee pitchen tijdens een pitchavond op 12 december. Hoeveel geld je kunt winnen wordt nog bekend gemaakt, maar ik kan je verzekeren dat je jouw idee ermee kunt uitvoeren!

Culturele Zaken