De 5 grootste trends van het afgelopen jaar!

Het jaar is alweer bijna voorbij, er is veel gebeurd! Engeland verliet de Europese Unie, Trump won de presidentsverkiezingen en veel te veel film- en muziekhelden hebben ons dit jaar verlaten. Ook zijn er dit jaar weer een aantal trends voorbijgekomen die de hele wereld rond zijn gegaan. In dit artikel beschrijf ik de vijf grootste trends, virals en mêmes van 2016.

Pokémon Go

Eén van de grootste trends dit jaar was Pokémon Go. De hype voor deze mobiele game was zo groot, dat bijna iedereen het spel op een gegeven moment heeft geïnstalleerd. Een maand lang liepen mensen rond als zombies, in de hoop zeldzame Pokémon te vinden. Het woord Pokémonterreur is ontstaan uit deze trend, het slaat op de overlast die spelers van het spel veroorzaken. Deze overlast was vooral in Kijkduin het geval, waar massa’s mensen als bezetenen op zoek gingen naar Pokémon.

Mannequin challenge

De mannequin challenge is de populairste challenge van het jaar. Het is over komen waaien uit Florida, waar een middelbare scholier genaamd Emili uit het niets op het idee kwam. Sindsdien is het de hele wereld overgegaan. Het is zelfs gebruikt om een politiek statement te maken. Zo kwam het campagneteam van Hillary Clinton met het idee om de challenge te gebruiken om mensen naar de stembussen te krijgen. De boodschap was om vooral niet stil te blijven staan op stemdagen. Wat de mannequin challenge precies inhoudt, zie je in ons eigengemaakte mannequin challenge:

Harambe

Op 28 mei werd de gorilla Harambe doodgeschoten omdat hij het leven van een vierjarige jongen bedreigde. De kleuter viel in de gracht bij de gorilla’s van Cincinnati Zoo. Dit gebeuren veroorzaakte veel verwarring en verontwaardiging, want waarom kon Harambe niet gewoon worden verdoofd? Uit onbegrip van de dood van Harambe is vanuit het internet een heuse beweging ontstaan. Eén ding staat vast, het internet zal Harambe nooit vergeten.

Harambe rest in piece trends

PPAP

Natuurlijk zijn er ook elk jaar weer virals die helemaal nergens op slaan. PPAP was dit jaar zo een viral. In de video zingt een excentriek geklede man een liedje over pennen en ananassen. Hoe zo’n filmpje viraal gaat …? Ik heb geen idee. Het lijkt wel alsof hoe vreemder iets is, hoe sneller het viraal gaat. De PPAP video kent onderhand talloze verbasteringen. Zo is er ook een Nederlandse versie waarin het niet om pennen en ananassen gaat, maar om pannen en koeken.

Killerclowns

Wat mij betreft is dit de naarste trend van het jaar … Gekken die zich verkleden als horrorclown en met een groot mes of ander wapen achter mensen aan rennen. Volgens mij ben je dan niet helemaal goed bij je hoofd. Ik vind ‘normale‘ clowns al eng! Het is over komen waaien uit Amerika, zelfs in Nederland zijn er een paar horrorclowns geweest … Zelfs eentje in Almere! Dan komt het zo dichtbij dat je ’s avonds toch extra alert bent. Zo blijkt dat niet alle trends leuk zijn!

Natuurlijk is er veel meer gebeurd dit jaar. De ‘running man challenge’ en de ‘Andy’s coming challenge’ waren ook groot dit jaar! Er zijn hier talloze video’s van te vinden op internet. Ook waren mêmes als ‘DAMN daniel’ en ‘confused John Travolta’ overal te vinden. De grootste aandacht vanuit de media is dit jaar uitgegaan naar de Amerikaanse verkiezingen.

Wat brengt 2017 ons? Ik kan niet wachten op de volgende trends!

  • Boek
  • Boek
  • Boek