De favoriete anime van Stefan

Vandaag interview ik Stefan Kenter, onze collega bij de bibliotheek, over anime. Wij organiseren namelijk morgen (16 september) het Anime event in de nieuwe bibliotheek. Stefan is een fan van anime en helpt mee met de organisatie van het event. Ik stelde hem een aantal vragen!

Kun je jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is dus Stefan Kenter, volgens Sven een echt anime fan. En dat klopt ook eigenlijk wel. Ik ben fan van de mainstream anime’s die in de scene welbekend zijn en ik werk bij de nieuwe bibliotheek op de Marketing & Innovatie afdeling. Dat de bibliotheek een anime event zou organiseren, had ik nooit gedacht, maar het kan gewoon! Ik ben blij.

Om maar gelijk even met de deur in huis te vallen. Wat is jouw favoriete serie?

Mijn favoriete anime is Death Note,  omdat het briljant geschreven is. Je weet nooit wat er gaat gebeuren, de karakters zijn erg uniek en het intelligentieniveau ligt gewoon erg hoog. Je moet goed je aandacht erbij houden anders raak je het verhaal kwijt.

Death Note (デスノート, Desu Nōto) is een Japanse manga, in de oorspronkelijke versie geschreven door Tsugumi Oba en getekend door Takeshi Obata. De serie gaat over een middelbare scholier, Light, die een bovennatuurlijk notitieboekje vindt, waarmee hij mensen kan laten sterven door hun naam erin op te schrijven. Hij besluit dit boekje te gebruiken om de namen van criminelen te noteren en zo het kwaad voorgoed uit de wereld te bannen. De internationale politie gaat uiteraard onmiddellijk op zoek naar de onzichtbare killer.Wikipedia

Wat is jouw favoriete karakter in Death Note?

Mijn favoriete karakter uit Death Note is L. Hij spreekt mij aan omdat hij gewoon een beetje raar is, maar toch superslim en grappig. Op een rare manier dan.

L, ’s werelds beste detective (ook al is hij nog maar 24 jaar oud, geboren 31 oktober 1979), krijgt de taak om Light op te sporen en te arresteren. Bijgevolg is dat hij Lights aartsvijand wordt. Opvallend: zijn slordige uiterlijk en eigenaardige gedrag, hij zit altijd gehurkt met zijn voeten op zijn stoel en houdt telefoons en kaarten met twee vingers vast. Een fobie voor het aanraken van dingen compenseert hij met buitengewone intelligentie en vele talenten. Wikipedia

Wat kunnen mensen verwachten op ons event van zaterdag 16 september?

Daarvoor verwijs ik jullie naar een ander blogartikel. Klik daarvoor op onderstaande link!

ANIME EVENT

death note