De favorieten van Biebmiepje #2


Het is inmiddels al juli en dat betekent dat ik jullie weer een paar van mijn favoriete boeken mag laten zien, van het tweede kwartaal van 2019. Maar wie ben ik? Ik ben Judith (’84), getrouwd en moeder van twee jongens. Ik ben mijn hele leven al een enorme boekenwurm en deel mijn liefde voor boeken en lezen al zes jaar met veel passie op mijn blog www.biebmiepje.nl. Op naar de favorieten van Biebmiepje #2!

In april, mei en juni las ik 40 boeken waaronder een aantal romans, kinderboeken, young adult- en non-fictie boeken én een heleboel thrillers (16!). Ik zal weer per categorie één favoriet kiezen, als me dat lukt … 😉 Ik hoop dat ik jullie op wat ideeën breng!

Judith deelt regelmatig een van haar boekentips via de stories van de nieuwe bibliotheek. Volg jij ons al op Instagram en/of Facebook? Zo weet je zeker dat je niets mist.

De favorieten van Biebmiepje #2

Roman: In je dromen ga jij – Inge van der Krabben

Ik was onder de indruk van Inge’s debuut Tot waar we kijken kunnen en dus heel erg benieuwd naar deze tweede roman! In je dromen ga jij is een prachtige familieroman over keuzes maken, over plichtsgevoel en eer vs. je hart volgen en kiezen voor jezelf (zijn). Het verhaal is warm, liefdevol, heel erg sfeervol – Inge weet het ontzettend mooi tot leven te brengen allemaal; de gevoelens en de setting – en is heel ontroerend. Het heeft me echt heel erg weten te raken.

Je kunt dit boek ook bij de nieuwe bibliotheek lenen >>

Kinderboek: Prutje – Pieter Koolwijk & Linde Faas 

De illustraties van Linde Faas geven de sfeer en het verloop van het verhaal perfect weer; van grauw en grijs naar langzaam steeds kleurrijker. Zo mooi en leuk gedaan. Ik ben helemaal weg van de dromerige, sprookjesachtige illustraties. Ik heb echt zo ontzettend zitten genieten van dit verhaal. En het raakte me ook nog eens heel erg … Het is een wonderbaarlijk en fantastisch avontuur met heerlijke kleurrijke personages, zelfs als ze onder prutje zitten. Je sluit ze allemaal in je hart!

Je kunt dit boek ook bij de nieuwe bibliotheek lenen >>

Young Adult: Wanhoop – Eva Burgers

De spanning in deze jeugdthriller wordt goed opgebouwd. In het begin is het nog niet heel spannend, maar het wordt steeds moeilijker om het boek weg te leggen en het wordt steeds beangstigender (wie is er te vertrouwen??). En dan op het eind is er een flinke climax en vallen alle puzzelstukjes op hun plek. Heerlijk vlot en lekker spannend verhaal weer van Eva Burgers.

Je kunt dit boek ook bij de nieuwe bibliotheek lenen >>

Non-fictie: Houden van dingen die niet perfect zijn – Haemin Sunim

Dit boek vol verhalen en gedachten van monnik Haemin Sunim over compassie, voor jezelf en anderen, leek me een goede om te lezen als je in een dip zit. En dat klopte. Ik bleef maar inspirerende quotes noteren, woorden die me hielpen, woorden die me kunnen gaan helpen als ik ze er weer even bijpak … Eigenlijk zou je dit hele boek keer op keer kunnen lezen en bekijken. De vormgeving is ook echt prachtig, de quotes, de illustraties; het gaf mij een beetje een Alice in Wonderland-gevoel.

Je kunt dit boek ook bij de nieuwe bibliotheek lenen >>

Thriller: De Trip – Nathalie Pagie 

Nathalie weet niet alleen de personages, maar ook de prachtige locatie van het verhaal helemaal tot leven te brengen. (Het is wel duidelijk dat ze ook echt op Hawaii geweest is!) Ik kon het allemaal zo voor me zien.
De Trip is ontzettend spannend, boeiend en meeslepend van begin tot eind. Ik kon het boek gewoon echt weer niet wegleggen, zo heerlijk vlot leest het en zo erg zat ik in het verhaal. Ik ben nog lang niet klaar met dit nog altijd intrigerende duo! (Dit is deel 4 in de Tara & Diego-reeks)

Je kunt dit boek ook lenen bij de nieuwe bibliotheek >>

Dit waren mijn vijf boekentips van het afgelopen kwartaal. Wie weet zit er wat tussen voor in de vakantietas. Veel leesplezier deze zomer en op naar de volgende Favorieten van Biebmiepje!
-X- Judith

 

Nog meer tips van Judith? Hier vind je de favorieten van Biebmiepje uit het eerste kwartaal van 2019 >>