De favorieten van Biebmiepje #3


Het is inmiddels oktober en dat betekent dat ik jullie weer een paar van mijn favoriete boeken mag laten zien, van het derde kwartaal van 2019. Maar wie ben ik? Ik ben Judith (’84), getrouwd en moeder van twee jongens. Ik ben mijn hele leven al een enorme boekenwurm en deel mijn liefde voor boeken en lezen al zes jaar met veel passie op mijn blog www.biebmiepje.nl. Op naar de favorieten van Biebmiepje #3!

In juli, augustus en september las ik 52 boeken: 2 dichtbundels, 2 non-fictie boeken, 8 romans, 12 young adults, 14 kinderboeken én 14 thrillers. Ik zal weer een paar favorieten uitlichten! Ik hoop dat ik jullie op wat ideeën breng!

De favorieten van Biebmiepje #3

Roman: De Geluksvogel – Ilja Gort

Als je een (lees)dip hebt, lees dan een boek van Ilja Gort! Gegarandeerd dat je dan met een lach op je gezicht zit te lezen! Als ik de boeken van Ilja lees waan ik me altijd echt even in Frankrijk. Je ziet (hoort, ruikt en proeft) alles voor je … Zo ook weer met dit heerlijk humoristische verhaal waarin reclameman Harold zijn eigen wijnchateau goed op orde heeft en besluit zijn buurman Régis te gaan helpen. Het eerste idee is een Camping à la ferme en daarna volgen er nog meer ‘briljante’ ideeën van Harold én van Régis. Je vraagt je af hoe lang het goed zal blijven gaan …

Kinderboek: Het raadsel van de zee – Jonne Kramer

Eenmaal begonnen aan dit avontuurlijke verhaal is er geen stoppen meer aan, je wordt zo in het verhaal meegesleurd! Ik leefde ontzettend mee met Ravian die al die spannende dingen meemaakt op zijn zoektocht naar zijn vader, en die met zijn botenangst ineens op een schip rondvaart. En wat een leuke personages zijn het allemaal! Ik heb onwijs genoten van dit spannende avontuur. Echt een fantastisch debuut! Ik ben heel erg benieuwd naar waar Jonne nog meer mee gaat komen.

Young Adult: Pans Labyrint – Guillermo del Toro & Cornelia Funke

Ik werd helemaal meegesleurd dit duistere sprookje in. Het is heel erg spannend, meeslepend en ook ontroerend. En ik vind het zo mooi hoe fantasie en werkelijkheid samenkomen. Het verhaal is keihard, maar daarnaast ook dromerig. Echt een prachtig en betoverend verhaal!

Thriller: De Ketting – Adrian McKinty

Hoe ver zou jij gaan om je kind te redden? Dat is de vraag die de hele tijd door je hoofd spookt tijdens het lezen van dit onwijs boeiende en beangstigende verhaal! Is er dan geen enkele manier om De Ketting te breken? Het verhaal leest door de korte hoofdstukken en de continue spanning ontzettend vlot en ik kon het dan ook gewoon niet wegleggen. Ik las het in één ruk uit! Steeds denk je: ok, nu is de nachtmerrie bijna over, maar nee hoor … Echt zo geweldig gedaan! Wat een topthriller is dit!

Dit waren mijn boekentoppers van het afgelopen kwartaal. Wie weet zit er wat tussen om heerlijk van te genieten tijdens het regenachtige herfstweer. Veel leesplezier deze herfst en op naar de volgende Favorieten van Biebmiepje!
-X- Judith