De favorieten van Biebmiepje #6


Na de roerige start van het jaar raakte ik een beetje gewend aan deze vreemde periode. Een vlucht in boeken hielp wel een beetje! Ik ga jullie een paar van mijn favoriete boeken laten zien van het tweede kwartaal van 2020. Maar wie ben ik? Ik ben Judith (’84), getrouwd en moeder van twee jongens. Ik ben mijn hele leven al een enorme boekenwurm en deel mijn liefde voor boeken en lezen al zeven jaar met veel passie op mijn blog www.biebmiepje.nl. Op naar de favorieten van Biebmiepje #6!

In april, mei en juni las ik 63 boeken: 6 non-fictie boeken, 7 romans, 7 young adults, 21 kinderboeken en 22 thrillers. Ik zal weer een paar favorieten uitlichten! Ik hoop dat ik jullie op wat ideeën breng!

De favorieten van Biebmiepje #6

Young Adult: Maar ik ben jou niet – Nadine Swagerman

Je vraagt je vanaf de prikkelende proloog van deze novelle af wat er aan de hand is. Wat is er gebeurd in het leven van Jamie? En wat is er aan de hand bij haar pleeggezin? Je leeft ook mee met Jamie, want ze heeft duidelijk veel meegemaakt en zit met schuldgevoelens. En dan de angsten die ze nu uitstaat … De wending(en) in het verhaal zag ik echt niet aankomen! Heerlijk om zo verrast te worden! Ik had echt af en toe een ‘Hûh???’ gevoel. Zo knap gedaan! En dat in zo’n compact verhaal!
(Ik wil sowieso de Kluitman-novelles tippen! Korte, maar krachtige verhalen. Ook bijvoorbeeld Opgepast! van Jennefer Mellink is een topper!)

Kinderboek: Zo vrij als een vogel – Sandy Stark-McGinnis

Dit is echt een supermooi verhaal! Ik sloot de bijzondere December meteen in mijn hart, dat meisje met haar geheim, haar pijn uit het verleden en met haar hechtingsproblemen. Tijdens het lezen hoop je heel erg dat ze in gaat zien dat ze bij Eleanor een veilig thuis kan hebben, dat ze niet weg hoeft te vliegen. En dat ze de vriendschap die Cheryllynn haar biedt ook zal grijpen. Niet alleen December is in mijn hart gekropen, ook de moedige Cheryllynn, die vroeger een jongetje was. Ik ken niet veel niet-hoofdpersonages die me zo ontzettend veel deden! Dit verhaal heeft me laten lachen en heeft me laten huilen … Wat een prachtig debuut!

Thriller: Onderschat – Marijke Verhoeven

Zoals ik gewend ben van Marijke was dit een lekker vlot lezend en meeslepend verhaal, vol spanning en met een heerlijk zwoel tintje. Je denkt steeds dat het voor hoofdpersoon Marcia niet erger kan worden, maar dan heb je het toch mis! Je vraagt je de hele tijd af wat er nog gaat gebeuren en hoe het nou allemaal precies zit … Een hele fijne thriller met een lekker spetterend einde.

Roman: De Stroopwafelshop – Astrid Harrewijn

Ik leefde heel erg mee met moedige hoofdpersoon Suze! De enorme uitdaging die ze aangaat zo ver van huis, het gebrek aan steun vanuit het thuisfront, de vriendschappen die ze opbouwt met de kleurrijke buurtbewoners … Het gaat niet alleen om de uitdaging winnen, het gaat misschien nog wel meer om de overwinning op zichzelf. Er zit heerlijk veel humor in het verhaal, ik heb flink zitten gniffelen, en het is een onwijs lief verhaal, maar het wist me ook flink te ontroeren! Wat een verrukkelijk boek is dit! Ik heb zó zitten genieten van dit verhaal.

Dit waren een aantal toppers van het tweede kwartaal van 2020. Wie weet zit er wat tussen voor jou om even lekker in te ontsnappen/ontspannen deze zomer? Veel leesplezier en op naar de volgende Favorieten van Biebmiepje!
-X- Judith