De favorieten van Biebmiepje #7


Een deel van het derde kwartaal was privé een roerige periode en dat resulteerde in een flinke leesdip. Ik las dus een stuk minder boeken dan normaal, maar: wel hele fijne! Ik ga jullie een paar van mijn favoriete boeken laten zien van het derde kwartaal van 2020. Maar wie ben ik? Ik ben Judith (’84), getrouwd en moeder van twee jongens. Ik ben mijn hele leven al een enorme boekenwurm en deel mijn liefde voor boeken en lezen al zeven jaar met veel passie op mijn blog www.biebmiepje.nl. Op naar de favorieten van Biebmiepje #7!

In juli, augustus en september las ik 36 boeken: 1 non-fictie boek, 1 roman, 1 poëziebundel, 5 young adults, 12 kinderboeken en 16 thrillers. Ik zal weer een paar favorieten uitlichten! Ik hoop dat ik jullie op wat ideeën breng!

De favorieten van Biebmiepje #7

Young Adult: Het zusje van – Carlie van Tongeren

Wat is dit een aangrijpend verhaal! Je wordt helemaal meegevoerd in Liv’s gedachtewereld in en leeft ontzettend mee. Het is niet niks wat ze meemaakt en ze wordt ook nog eens onwijs heen en weer geslingerd in haar gevoelens om haar broer. Wat had ik met haar te doen … Gelukkig staat ze er niet hélemaal alleen voor! Ik vloog gewoon door het boek heen (wat voor een novelle nog best een lekkere dikkerd is met zijn 190+ blz!) en kon het niet wegleggen. Kortom: Het zusje van is echt een hele fijne meeslepende novelle en een kort, maar heel krachtig verhaal.

Kinderboek: Het verlangen van de prins – Marco Kunst

De proloog van het verhaal is meteen zeer aangrijpend, dus eenmaal begonnen met lezen in dit boek is er ook geen stoppen meer aan. En stoppen wil je ook gewoon niet meer, kan ik je beloven. Het is echt van begin tot eind een onwijs geweldig, fantastisch, meeslepend, mysterieus en spannend avontuur! (Ik ben maar een klein beetje enthousiast hoor …). Het verhaal heeft wortels in het verleden, maar speelt zich af in het heden, waar heden en verleden naast elkaar leven. Hoe dat precies zit moet je zelf lezen, maar het is echt zo supergaaf!

Je kunt ‘Het verlangen van de prins’ ook bij de nieuwe bibliotheek lenen >>

Thriller: Mooie Moorden: Volkerak – Tica Morgan

Het verhaal was meteen vanaf het begin heel spannend en Tica heeft een fijne vlotte, meeslepende schrijfstijl, waardoor ik alles van dichtbij meebeleefde en meeleefde met de sympathieke Zoë.
Er gebeurt in dit boek heerlijk veel (niet te veel), alleen op 3/4 was er nog steeds veel gaande en begon ik me af te vragen of het wel allemaal (grotendeels) afgerond zou worden. Dat was dus maar het geval voor 1 van de 3 zaken en dat vond ik een klein minpuntje, ik had liever 2 van de 3 gezien. Dat was voor mij iets bevredigender geweest. Voordeel is wel dat ik het liefst NU METEEN het volgende deel wil lezen! Al met al een fijne thriller dus, inderdaad een prima los te lezen deel in de Mooie Moorden-serie, en voor mij een aangename kennismaking.

Dit waren een aantal heerlijke boeken die ik las in het derde kwartaal van 2020. Wie weet zit er wat tussen voor jou om even lekker in te ontsnappen/ontspannen tijdens het vele thuis zijn de komende tijd? Veel leesplezier en op naar de volgende Favorieten van Biebmiepje!
-X- Judith