De nationale stripdagen!

Op 4 en 5 maart vinden de jaarlijkse stripdagen weer plaats. De nationale stripdagen gaan vooral over wat Nederland te bieden heeft op stripgebied. Denk bijvoorbeeld aan Ollie B bommel en Jan Jans en de kinderen. Maar ook strips uit het buitenland die hier razend populair zijn geworden komen langs. Het is geen comic con, maar als je echt van stripverhalen houdt, dan mag je dit evenement in Rijswijk niet missen!

Cosplayers verzamel!

Wat ik persoonlijk heel cool vind, is dat je gratis toegang krijgt als je van top tot teen verkleed bent. Als je al twijfelde om een kostuum te maken van je favoriete stripfiguur, dan lijkt mij dit de perfecte motivator om het ook echt te gaan doen! Hoe meer mensen die zich verkleden, hoe leuker het evenement is voor iedereen. Desnoods koop je gewoon een cowboy outfit en doe je alsof je Lucky Luke bent. Of als je budget echt heel laag is, kun je ook nog altijd creatief zijn en iets anders proberen. Of misschien toch niet …

nationale stripdagen slechte cosplay

Studio Arnhem

Speciaal voor de stripdagen is er een expositie te vinden van stripstudio Studio Arnhem’Deze studio was in de jaren tachtig en negentig onder andere verantwoordelijk voor het schrijven en tekenen voor Donald Duck en Eppo. Ook werd door de gehele studio dagelijks gewerkt aan strips voor het Parool. Studio Arnhem heeft duidelijk zijn sporen achtergelaten en een stukje Nederlandse geschiedenis geschreven (of getekend). Het is zeker de moeite waard deze expo te bekijken.

nationale stripdagen uitgelichte strip van studio arnhem

Veiling van collectors’ items

Voor de grote liefhebber is er ook genoeg te doen. Op zaterdag om 15.00 uur vindt er een heuse veiling plaats! Het is een grote stripveiling met luxe albums, complete reeksen en collectors’ items. Wat dacht je bijvoorbeeld van zes door Paul Geerts getekende, ingekleurde en gesigneerde figuren van Suske en Wiske, gemaakt in de jaren zeventig? Volgens mij wil elke Suske en Wiske liefhebber daar wel wat voor neerleggen :)!

Suske en Wiske stripdagen

En nog veel meer…

Er is nog veel meer te doen op de nationale stripdagen zoals allerlei exposities en workshops. Kijk gerust even op de bijbehorende website.