De nieuwe bibliotheek: podium voor jongeren!


‘Steeds meer jongeren naar de bibliotheek’, het stond recent in de kranten en haalde zelfs het journaal. Ook in Almere zien we deze trend in de bibliotheek. Jongeren weten de weg naar ons prima te vinden. De nieuwe bibliotheek is studieplek, ontmoetingsruimte en komende tijd ook een podium voor jongeren.

Filmchallenge

Februari is filmmaand in de bibliotheek. Reden voor ons om een filmchallenge uit te schrijven. Jongeren maken een kort filmpje van exact 1 minuut waarin de bibliotheek een rol speelt. Door deze filmpjes te delen via social media (#biebchallenge) kunnen zoveel mogelijk mensen kennis maken met de bibliotheek door de ogen van jongeren. Ik ben zelf heel benieuwd waar ze mee komen; wat is hun visie op de bibliotheek, wat voor rol krijgen we? De beste filmpjes laten we jullie vanaf eind februari zien op onze facebookpagina. Vergeet niet te stemmen want wie weet is onze winnaar wel de nieuwe Youtube-hit in spé! Enne, natuurlijk is er ook iets te winnen: een heuse vlogcamera én een draaidag meemaken bij de Clipjesfabriek!

jongeren

Poetry Slam

Jongeren met talent voor podiumkunsten, tekst, poëzie of muziek laten het Almeerse publiek hiervan mee genieten tijdens het Try-out podium op donderdag 16 februari en op onze eerste Young Poetry Slam op donderdag 23 maart. Deze twee evenementen organiseert de bibliotheek dit jaar voor het eerst. Heel veel jongeren zijn actief in een kunstdiscipline. Samen met partners zoals de Theaterschool Almere en Kunstbende willen we deze jongeren de ruimte geven hun werk te presenteren. Vers, nog niet helemaal af of verbazingwekkend perfect, iedereen en alles is welkom. Beide avonden zijn laagdrempelig en draaien net zoveel om het opdoen van podiumervaring, als om het bieden van een bijzondere en gevarieerde avond. Voor beide avonden kunnen jongeren zich nog aanmelden voor een podiumplek. Voor ons Try-out podium kan dat via kantoor@theaterschoolalmere.nl, voor de Poetry-slam via evenementen@denieuwebibliotheek.nl

Hou onze website in de gaten, want bij de Young Poetry slam hebben we een bijzondere gast uitgenodigd. De naam is nog even een verrassing, maar blok vast 23 maart in de agenda!