Nieuwe voorstelling Driekoningen/Twelfth Night of: Zie zelf maar van De Theatertroep

Zaterdag 8 april is theatergezelschap De Theatertroep weer terug in Corrosia Theater, Expo & Film. Dit keer met hun gloednieuwe voorstelling Driekoningen/Twelfth Night of: zie zelf maar. Het theaterstuk is een bewerking van William Shakespeares Twelfth Night, or what you will over de tweeling Viola en Sebastiaan.

Verliefd?

In De Theatertroeps snelle, snappy bewerking zijn zotheid en verstand zeer verwant. Personages en acteurs moeten overleven in een web van misverstanden. Iedereen is verliefd: op zichzelf, op elkaar, op degene die ze denken dat de ander is. De rijken worden arm en de armen rijk, de machtigen machteloos en omgekeerd. En mannen spelen vrouwen die spelen dat ze mannen zijn. Kortom, het is weer een typische voorstelling van De Theatertroep. 

Theater

Het jonge Amsterdamse theatercollectief Theatertroep maakt theater over theater. De achterliggende vraag in hun voorstellingen is eigenlijk altijd: Kan iemand echt zichzelf zijn? Driekoningenavond wordt gespeeld door Rosa Asbreuk,  Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Samm Ghilane, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Jordi Möllering, Nicoline Raatgever,  Jochum Veenstra, Roos Visser en Jasmijn Vriethoff.

Grappig

‘Plot wordt dankzij briljante stijl van spelen echt grappig’, kopte de Volkskrant. Het Parool: Deze groep energieke toneelspelers stoft de klassieke toneeltekst vakkundig af en maakt er een bruisend theaterfeestje van.’ De voorstelling is te zien in Corrosia Theater, Expo & Film in Almere Haven. Kaarten zijn te krijgen via de website van Corrosia Theater, Expo &Film.