De top 5 onmisbare festivaltips

Voor muziekliefhebbers betekent de zomer maar één ding: festivaltijd! De eerste festivals zijn alweer achter de rug, maar gelukkig komt er ook nog genoeg aan. Wat zijn nou dé dingen die je nodig hebt tijdens een festival? Hierbij de top 5 onmisbare festivaltips!

1. Kampeerspullen

Een open deur, maar daarom niet minder waar. Verlaat je huis niet zonder een (waterdichte) tent, slaapzak, slaapmat/luchtbed (en pomp!), slippers enzovoorts. Het kan flink koud worden ’s nachts, dus neem een fleecedeken mee. Deze kan je bijvoorbeeld onder je luchtbed/matje leggen, dat voorkomt dat de kou dwars door je bed heen trekt. Je hebt geen verduisterende gordijnen in een tent, dus een slaapmaskertje is geen overbodige luxe. En check voor vertrek nog even of je je ticket bij je hebt!

2. EHBO-setje

Elk festival heeft wel een eigen EHBO-post, maar veel festivals gaan er vanuit dat je zelf wel wat pleisters en paracetamol bij je hebt. Bij de gemiddelde drogist kun je kant en klare EHBO-setjes kopen in een makkelijk tasje. Lees van tevoren wel nog even door wat je mee mag nemen het terrein op, dan weet je of je de pleisterschaar beter thuis kunt laten of niet. En check even of er in het setje ook een tekenpen zit, want die kan ook altijd goed van pas komen. Vergeet ook vooral de zonnebrandcrème niet!

3. Oordopjes

De hele dag naar livemuziek luisteren: heerlijk! Maar je trommelvliezen zullen het niet zo waarderen. Oordopjes zorgen ervoor dat je ’s avonds je festivalmaatje ook nog kan verstaan als hij/zij vraagt wat je wilt drinken, en voorkomt die irritante piep na een dagje boxterreur. Zo kun je over een aantal jaar ook nog gewoon iedereen om je heen verstaan en tegelijkertijd tóch gewoon genieten van het festival. Ga je vaker naar concerten, dan kun je er even wat meer geld tegenaan gooien en op maat gemaakte oordoppen kopen. Is het eenmalig of zit je wat krap bij kas, dan kun je bij veel drogisterijen, audiciens en dergelijke voor rond een tientje oordoppen kopen.

4. Powerbank

Gelukkig zijn de meeste festivals wel meegegaan met hun tijd en kun je ergens ter plekke (misschien tegen betaling) je telefoon opladen. Maar je zult zien dat je telefoon nét tijdens het optreden van je favoriete band leeg is. Wat dan? Dan biedt een powerbank uitkomst. Je hoeft niet ergens bij een stopcontact te blijven staan, maar kunt gewoon verder met springen en dansen!

5. Regenlaarzen

Een modestatement zul je er misschien niet mee maken, maar als je pech hebt en het regent het hele weekend, dan ben je maar wát blij als je ’s avonds nog droge sokken hebt. Dus ren nog even langs een schoenenwinkel voor je weggaat, kies de meest lelijke regenlaarzen die je kunt vinden, dan ben je bij deze officieel klaar voor de festivals!

  • Boek
  • Boek