De vijf leukste fabeldieren uit de wizarding world


Omdat we, in verband met het Harry Potter event op 29 december, toch al in de stemming zijn, leek het mij wel leuk om nog even een van mijn Harry Potter-favorieten te delen: fabeldieren. De boeken en films van Harry Potter bevatten talloze fabeldieren, sommigen compleet verzonnen, anderen geïnspireerd op verschillende oude mythologieën. Zelfs al voor Harry Potter, in mijn tienerjaren, was ik ontzettend gefascineerd door mythische beesten. De Fantastic Beasts-films zijn voor mij dan ook een echt genot! Hoog tijd voor een lijstje van mijn favoriete fabeldieren uit de Wizarding World!

Demiguise

De Demiguise lijkt op een kruising tussen een aap en een luiaard, maar dan met wit haar. Ze zijn zowel majestueus als mysterieus en hebben prachtige zwarte ogen. Demiguises kunnen onzichtbaar worden (disguise ;)) en hebben de gave om de nabije toekomst te voorspellen. Je kunt je wel voorstellen dat ze hierdoor ontzettend moeilijk te vangen zijn. Ze komen vooral voor in het verre oosten, maar je kunt ze alleen zien als je getraind bent in het vangen van deze fabeldieren.

Afbeeldingsresultaat voor demiguise gif

Demiguise

Delfstoffer

De Delfstoffer is een ondeugend fabeldiertje. De Delfstoffer lijkt op een mix tussen een vogelbekdier en een mol, maar eigenlijk zijn Delfstoffers veel schattiger dan dat. Ze hebben een lange platte snavel, een zwarte vacht en zijn niet veel groter dan je onderarm. Delfstoffers pakken alles wat los en vast zit, zolang het maar glinstert! Ondanks hun grootte kunnen ze onmogelijk veel spullen kwijt in hun buidel.

Afbeeldingsresultaat voor niffler gif

Delfstoffer

Boomtrul

Een boomtrul is het best te vergelijken met een wandelende tak, en zijn dan ook ontzettend moeilijk te spotten in de natuur! Boomtrullen komen vooral voor in noord Europese wouden. Ze zijn de beschermers van bomen waarvan het hout magisch genoeg is om toverstokken van te maken. Het zijn vredevolle beestjes, maar als je de boom bedreigt die zij beschermen, vallen ze je zonder genade aan! De kleine takjes die als vingers fungeren zijn splinterdun maar erg sterk. Deze fabeldieren kunnen er bijvoorbeeld sloten mee openen!

Afbeeldingsresultaat voor bow truckle gif

Boomtrul

Keltisch aardmannetje

In het engels beter bekend als Pixie, deze kleine blauwe duiveltjes genieten van kattenkwaad uithalen. Ze mogen dan wel klein zijn, ze zijn ontzettend sterk. Ze kunnen zelfs mensen aan hun oren optillen! Vooral in grote getalen zijn deze fabeldieren niet te stoppen. Binnen no-time ligt je hele huis overhoop.

Afbeeldingsresultaat voor cornish pixie gif

Keltisch aardmannetje

Zouwu

De Zouwu werd voor het eerst geïntroduceerd in de tweede Fantastic Beasts film. Dit magnifieke wezen is een soort uit de klauwen gewassen kat. Ze hebben scherpe klauwen en tanden, magische manen en een staart van vijf verschillende kleuren. Ze zijn ontzettend sterk en snel, en kunnen tot wel 1.600 kilometer per dag reizen.

Afbeeldingsresultaat voor zouwu gif

Zouwu

Wat is jouw favoriete fabeldier? We zijn benieuwd!

Wie zien we tijdens het Harry Potter 20 jaar evenement in de nieuwe bibliotheek op zaterdag 29 december!