De wereld over met een e-book


Hoe ver je reist, heeft niets met afstand te maken. Je kunt de hele wereld over met een e-book!

Sinds een aantal jaar is het genre reisverhalen steeds groter aan het worden. Beroeps-globetrotters en avonturiers beschrijven hun ervaringen in herkenbare, bizarre of grappige anekdotes. Is jouw vakantiegeld al op, maar wil je toch de wereld over? Leen dan een e-book via je bibliotheek en word wereldreiziger! Hier een kleine selectie uit de e-book collectie. Deze boeken zijn direct te downloaden als je lid bent van de bibliotheek!

Selectie

 • De geheugenrover
  In 2011 voer Michael Jacobs de ruim 1500 kilometer lange Magdalena af op zoek naar zijn bron, diep verscholen in de Andes, waar de guerrillas het voor het zeggen hebben. In betoverend proza beschrijft Jacobs zijn soms ronduit gevaarlijke reis door Colombia. Hij staat stil bij de cultuur, de flora en fauna en de geschiedenis van het land, en bij zijn onvergetelijke ontmoeting met Gabriel García Márquez.
 • Te gek
  In één jaar doet Remco 17 verschillende landen aan, waaronder Vietnam, Japan, Hawaii, Californië, Mexico, Colombia, Argentinië, Zuid-Afrika en Ethiopië. Van zijn eufore momenten en glorieuze overwinningen tot de dieptepunten, hachelijke situaties, en gevoelens van wanhoop en eenzaamheid; Remco laat niets onbesproken.
 • Dat nemen ze je nooit meer af
  Drie jaar lang voeren Ben en Annemiek Rutte rond de wereld op hun Blauwe Pinguïn, een eenvoudige zeilboot zonder luxe of verspillende uitrusting. Hoe ziet het dagelijks leven aan boord eruit als je boot je huis is? Wat voor problemen kom je tegen? En hoe kun je zelfvoorzienend rond de wereld zeilen?
 • Duivelsmuziek
  Twee mensen op fietstocht van Memphis, waar de rock-‘n-roll werd geboren, naar New Orleans waar de jazz begon en via de Mississippi Delta, de blues geboortegrond van de blues.

Wil je meer weten?  
Voor het lenen van een e-book heb je je bibliotheekpas en een webaccount nodig. Klik hier voor meer uitleg over het lenen van e-books.

 • book
 • book
 • Boek