Dit Is Mijn Talent uitgeroepen tot Local Hero 2017

Het begon in 2015, met het idee: we moeten Almere eens positief in het nieuws brengen. In 2016 begonnen we bij de nieuwe bibliotheek met de Local Hero-verkiezing. De bedoeling was om een soort wedstrijd te creëren waarbij we de lokale helden van Almere in het zonnetje zetten. Almeerders konden stemmen op hun ultieme helden. Elke maand werd een aantal helden genomineerd, waarbij één winnaar uit de bus kwam. Die maandwinnaars verzamelden we begin 2017 nog een keertje voor de ultieme finale. En in 2017 hebben we de zoektocht voortgezet!

Spannende finale

In 2017 verzamelden we tien finalisten, die het begin dit jaar nog een laatste keer tegen elkaar opnamen. Almeerders konden tot en met 16 februari stemmen, en daar werd tot het laatste moment gebruik van gemaakt. Als redactielid van dit project kon ik de stemmen goed in de gaten houden, en dat heb ik dan ook vol spanning gedaan. Het ging echt alle kanten op! Pas later nam de winnaar een duidelijke voorsprong. Uiteindelijk won Dit Is Mijn Talent met ruim 50% van de stemmen.

Local Hero Day

De Local Hero 2017 maakten we bekend tijdens de Local Hero Day, een event in het teken van de maandwinnaars. Daar zijn we vorig jaar mee begonnen, vanuit de gedachte om alle finalisten een keertje bij elkaar hebben. Kunnen ze mooi met elkaar netwerken en nog even aan Almere laten zien wat ze kunnen. Zo hebben we tijdens deze finaledag kunnen genieten van een optreden van Doominoo en een aantal videoclips van muzikanten die in de finale stonden. De finaledag leverde verrassende optredens en mooie momenten op, met als hoogtepunt natuurlijk de bekendmaking van de winnaars!

Local Hero 2017

Doominoo

#DIMT

Dit Is Mijn Talent, kortweg #DIMT, is een project dat jongeren op een laagdrempelige en professionele manier kennis laat maken met kunst en cultuur op multidisciplinair niveau. Jongeren die meedoen aan het project gaan aan de slag met acteren, zingen, maar bijvoorbeeld ook met songwriting. Een prachtig project dat jongeren kennis laat maken met de verschillende aspecten van podiumkunsten. Ze doen echt heel veel voor de jongeren in Almere dus we waren heel blij dat Almere dit project koos!

Local Hero 2017

Amber Roads

Voor Almere

Het project versloeg in de finale YouTuber Dylan Peys, rapper Doominoo, schrijver Pascal Vanenburg, singer-songwriter Gitta de Ridder, AllyLive en de bands Arsenic Motion, Gravity Circus, Amber Roads en The Overslept. Maar hoe cliché het ook klinkt: iedereen die genomineerd was als Local Hero, was dat niet zonder reden. Onafhankelijk van hoeveel stemmen er binnen zijn gehaald en door wie: iedereen doet iets voor Almere, binnen of buiten de stadsgrenzen, en is dus met recht een Local Hero!

Local Hero 2017

Dylan Peys