Doe jij mee aan dit onderzoek?


In de afgelopen vier jaar heb ik het internet en de bibliotheek afgestruind op zoek naar informatie voor mijn studie Communicatie. Ook nu ben ik op zoek naar informatie over een bepaald onderwerp. Dit keer niet naar zomaar een onderwerp. Namelijk, mijn laatste echte onderzoek vanuit mijn opleiding die ik volg aan het Windesheim hier in Almere.

Wat willen jongeren van de bibliotheek?

Het onderzoek voer ik uit voor de nieuwe bibliotheek in Almere Stad. In februari dit jaar ben ik begonnen met mijn onderzoek. Het onderzoek gaat over de behoefte en verwachting van jongeren, tussen 13 en 17 jaar, als het gaat om overdracht van kennis en cultuur. Waar zijn de jongeren naar op zoek? Op welke manier zoeken zij naar informatie? En op welke plekken zoeken zij naar culturele activiteiten? Wat vinden zij belangrijk? Dit zijn vragen die ik met mijn onderzoek wil beantwoorden. Momenteel heb ik nog 7 weken te gaan. Spannend!!

Toffe dingen

Om erachter te komen wat de behoefte en verwachting is van deze doelgroep heb ik interviews met hen afgenomen. Daar is uitgekomen dat de jongeren op dit moment nog niet op de hoogte zijn van wat er allemaal te doen is in de nieuwe bibliotheek. Dat je kunt lezen en leren in de nieuwe bibliotheek weten zij allemaal. Echter zijn ze niet op de hoogte van alle toffe dingen die er in de nieuwe bibliotheek gebeuren of gedaan kunnen worden. Of dit ook voor de rest van de jongeren uit Almere Stad geldt weet ik nog niet. Dit ga ik onderzoeken door middel van een enquête.

Ben jij tussen de 13 en 17 jaar, ga je naar school in Almere Stad én wil je kans maken op een T-shirt van READ? Deel dan jouw mening met mij door deze enquête in te vullen.
READ shirt

Wanneer ik erachter ben welke activiteiten de doelgroep het leukste vindt, dan kan de bibliotheek daarover communiceren. Zo zijn alle jongeren op de hoogte van alles wat zij écht leuk vinden om te doen.