Doe mee aan de Aldichter Poëziewedstrijd!

De laatste zondag van de maand nadert. Verenigingsavond van Aldichter. Dit keer zijn we welkom bij Cees Noordhoek. Nu nog een gedicht schrijven dat daar becommentarieerd zal gaan worden door de overige leden. Ik heb er zin in, zoals altijd.

Talent?

Ik kan me overigens nog maar al te goed mijn eerste keer bij de vereniging herinneren. Het was 2004 en ik had de Almere Aldichter Poëzieprijs gewonnen, tot mijn eigen verbazing. Blijkbaar beschikte ik over een bescheiden talent en hoe leuk zou het zijn om daar meer mee te gaan doen?

Hartelijk

Ik werd hartelijk ontvangen en de een na de ander las zijn of haar gedicht voor. We gingen de kring rond en met angst en beven zag ik mijn beurt naderen. Voor een zaal voorlezen vond ik minder eng dan dit, in een woonkamer, met al die nog vreemde ogen op mij gericht! Maar iedereen was belangstellend en vriendelijk en al gauw was het ijs gebroken. Ik merkte dat de feedback bij Aldichter eerlijk was, maar zeker opbouwend en dat is tot op heden nog steeds zo. Soms oogst je gedicht lof, maar vaak ook biedt de objectieve kijk van mededichters je het inzicht dat er nog wel het een en ander aan gesleuteld mag worden.

Poëziewedstrijd

Nu, 13 jaar later, ben ik nog steeds lid. Ik heb veel geschreven, veel geleerd, veel uitgewisseld, opgetreden en deelgenomen aan publicaties. Ik heb leden zien komen en zien gaan. De goede sfeer en de gezelligheid zijn altijd gebleven. En nu organiseren we een nieuwe Aldichter Poëziewedstrijd. Hoeveel nieuwe talenten uit Flevoland zullen gaan deelnemen? We hopen zoveel mogelijk! Er is geen thema, waar men zich aan moet houden. Ieders stijl is welkom, of je nu vrij, klassiek, of ‘light’ dicht, rapt of songteksten schrijft. De wedstrijd staat open voor alle leeftijden. Kinderen, jongvolwassenen en volwassenen. Door sponsoring van de Rabobank zijn er vele mooie prijzen uit te reiken en zal er op Gedichtendag, 25 januari 2018 een spannende prijsuitreiking plaatsvinden in de Goede Reede in Almere. De jury, bestaande uit Co Woudsma, poëziedocent en dichter, Jacqueline Visser, bestuurslid van literaire vereniging ‘Eindig Laagland’ en ondergetekende, is er klaar voor. Dus, aarzel niet en stuur je mooiste gedicht in! De deadline is 26 november. E-mail: verenigingaldichter@gmail.com Kijk wel nog even goed naar het reglement op www.aldichter.nl Succes!