E3 overzicht en hoogtepunten


Het grootste gaming event is alweer voorbij. E3 zat weer bomvol met aankondigingen waar liefhebbers van games met smacht op zaten te wachten. Zelf heb ik elke grote persconferentie gevolgd, want ik ben razendbenieuwd naar nieuwe games! Er gebeurt zoveel op E3 dat je het overzicht al snel kwijtraakt. Daarom heb ik dat gemaakt met een aantal hoogtepunten van E3.

Electronic Arts

EA heeft het goed gedaan op E3. Naast de doorsnee sportspellen voor 2018, zijn er een aantal andere games die er goed uitzien zoals ‘Battlefield 1, ‘Need for S(p)eed Payback en ‘Star Wars battlefront 2. Mijn interesse ging vooral uit naar ‘A way out‘, een spel waarin je moet ontsnappen uit een gevangenis. Het interessante aan deze game is dat het alleen in co-op modus kan worden gespeeld. Het hele spel draait om samenwerking en verschillende manieren om problemen op te lossen en te ontsnappen. Het is een gewaagde zet voor EA, want je moet het spel per se met een vriend spelen. Toch denk ik dat dit spel een succes wordt en de weg vrijmaakt voor meer co-op games.

Microsoft (of eigenlijk gewoon Xbox …)

Het mysterieuze ‘Project Scorpio’ van Microsoft werd eindelijk onthuld tijdens hun conferentie op E3. Het gaat om de krachtigste en snelste console die Microsoft ooit gebouwd heeft; de Xbox one X! Met een 6-teraflop GPU en 12GB GDDR5 RAM laat het haar concurrent, de PS4 pro, in het stof bijten. Microsoft zat vooral op te scheppen over de mogelijkheden met 4k resolutie, wat de Xbox one X makkelijk aan zou moeten kunnen. Is de tijd van 4k resolutie gaming dan eindelijk aangebroken? Ik kan er niet op wachten! Naast de console, die pas 7 november in de winkels ligt, zijn er ook een handvol games die op mijn verlanglijstje zijn gekomen. Zo ziet de nieuwste ‘Assassin’s creed‘ er prachtig uit en lijkt ‘Sea of thieves‘ op één groot online avontuur.

Bethesda

Helaas stelde Bethesda een beetje teleur dit jaar. Zo kondigden ze de ‘Creation Club‘ aan, een platform waar externe ontwikkelaars gebruik van kunnen maken om nieuwe content te maken voor de al bestaande spellen ‘Fallout 4‘ en ‘Skyrim. Wat slecht in de smaak viel, is dat deze nieuwe content alleen gespeeld kan worden als ervoor betaald wordt met in-game valuta die in ieder geval met echt geld gekocht kunnen worden. Dit terwijl er op dit moment genoeg additionele content al gratis gedeeld wordt via Steam. Verder moet ik zeggen dat de nieuwe ‘Wolfenstein‘ game er briljant uitziet, maar dat ik toch ook graag wat had willen horen over een eventuele nieuwe Elder Scrolls game.

Ubisoft

Ubisoft opende met een nieuw Mario spel, maar dat kan toch helemaal niet? Mario is van Nintendo! Het blijkt dus dat de Rabbids van Ubisoft de wereld van Mario betreden … Ik zag de trailer voor deze nieuwe Mario game en het deed pijn aan mijn hart. Rabbids horen helemaal niet thuis in die wereld, laat Mario met rust! Ik heb nog nooit gehoord van Rabbids, what the hell?! Straks gaan we nog Rabbids zien in Mario Kart! Gelukkig maakte Ubisoft het een en ander goed door aan het eind van de conferentie een cinematic trailer te laten zien van Beyond good and Evil 2, waar ik gewoon kippenvel van kreeg. Hoewel er verder nog bijna niets bekend over is, begint de hype nu al grote proporties aan te nemen!

Sony

Sony is wat mij betreft de winnaar van de conferentie dit jaar als het gaat om nieuwe games. Ze lieten drie titels zien waar ik enorm naar uitkijk. Ten eerste een nieuwe ‘Uncharted’ game. De laatste Uncharted game was uitzonderlijk goed, wie wil er nou niet net als Indiana Jones schatten ontdekken in een fantastische wereld met vloeiende gameplay en prachtige graphics? Ten tweede lieten ze de nieuwe ‘God of War‘ zien, de legendarische franchise waarvan de laatste game alweer in 2013 was. Het ziet er bruut uit! Tot slot lieten ze ‘Spider-man‘ zien, en hoewel we al overspoeld worden met superheldenfilms en weet ik veel wat, ziet deze game er toch wel heel tof uit. Als Spiderman door de stad slingeren is alleen al reden genoeg om deze game uit te proberen.

Nintendo

Nintendo had een paar goede aankondigingen, maar verder was de conferentie niet heel denderend. Het enige waar ze echt wat van konden laten zien was is Super Mario Odyssey. Het nieuwste avontuur van Mario speelt zich onder andere af in een moderne stad waar je van alles kunt ontdekken. Verder krijgt Mario de mogelijkheid zich te veranderen in objecten en moet hij zijn weg zien te vinden in zowel 2D als 3D. Verder sprak Nintendo ook over de komst van een echte Pokémon RPG, maar naast het vermelden dat ze hiermee bezig zijn, konden ze er nog niks over zeggen. Zelf hoop ik dat we over een paar jaar in een 3D digitale wereld Pokémon kunnen vangen, misschien zelfs in virtual reality!

Naar welke game kijk jij uit?