#BoekPerWeek: gaat dat een beetje?


Al een paar jaar doe ik mee met de uitdaging #BoekPerWeek van bibliotheek.nl. Gemiddeld lezen we een boek per week, maar het is geen wedstrijd. Sommige mensen lezen 100 boeken in een jaar, voor andere lezers is een boek per maand al een behoorlijke klus. Belangrijk bij #BoekPerWeek is de interactie en het Pinterestbord waar je inspiratie vindt voor je leeslijst.

Te wensen voor 2018

Natuurlijk is de lijst van te lezen boeken gigantisch. De kunst is om je niet gek te laten maken. Voor 2018 heb ik een verlanglijstje van zo’n vijftig boeken. Maar elke week komen er boeken bij! Gelukkig vallen er in de loop van de tijd ook wel eens boeken af, waar ik uiteindelijk toch niet zoveel zin in heb. De Toverberg van Thomas Mann (tip!)bijvoorbeeld, hoewel ik dat boek best graag gelezen zou willen hebben.

Top 3 voor 2018

Een boek waar ik erg naar uitkijk is Een Mann van Rindert Kromhout. Ik las het afgelopen jaar zijn trilogie over de Bloomsbury-groep: Soldaten huilen niet, April is de wreedste maand en Vertel me wie wij waren. Ik raakte zo geboeid dat ik zelfs een bezoek aan Tate Modern in Londen bracht om de schilderijen van Vanessa en Quentin Bell te zien. Een Mann gaat over Klaus Mann, de zoon van Thomas. Mijn verwachting is dat het net zo’n mooi geschreven boek is als de boeken die ik al las.

Verder wacht nog op mij Mijn roofvogels van Rob Bijlsma. Ik was halverwege toen het boek echt terug moest naar de bibliotheek. Een hele dikke pil en je leest de stukken niet achter elkaar uit. Maar wat kan Rob boeiend schrijven over vogels en vogelonderzoek. Net als Koos van Zomeren trouwens, van wie Alle vogels net verschenen is.

Het derde boek waar ik me op verheug, is Het litteken van de dood van Onno Blom, de biografie over Jan Wolkers. Daarvoor moet ik wel vakantie hebben!

Doe jij mee aan #BoekPerWeek? Wat is jouw favoriet van 2017? Laat het me weten; nog meer inspiratie!