Encore – het nieuwe album van Caroline in’t Veld en haar band


Daar is ie dan. Of eigenlijk: daar is ie niet. Het nieuwe album van Caroline in’t Veld en haar band heeft door de coronacrisis wel een heel toepasselijke titel gekregen: Encore!

Eigenlijk een test

In 2019 vroeg In’t Veld een productiesubsidie aan bij het Sena Muziekproductiefonds. “Eigenlijk was dat meer een test om te kijken hoe ze onze concertenlijst over 24 maanden zouden beoordelen, dan dat ik echt al vastomlijnde plannen voor dit album had”, zegt ze zelf. “Wij zijn niet breed landelijk bekend, we bouwen zelf met een eigen recordlabel de naamsbekendheid op. Je naam vestigen door een goed portfolio te bouwen kost tijd. Ik wilde weten hoe Sena ons zou beoordelen.”

Een titel moet ook in 2019 al doorgegeven worden. In’t Veld kiest Encore, de roep om een toegift. De subsidie wordt toegewezen in april 2020. In de eerste lockdown vindt repeteren en opnemen zoveel mogelijk buiten plaats of in de studio op Fort Blauwkapel, met grote aandacht voor de veiligheid. “Achteraf bezien hebben we zoveel geluk gehad. Niemand van onze partners heeft zich teruggetrokken. We hebben in de muziekindustrie meer voor elkaar over dan het aan de buitenkant soms lijkt.” zegt In’t Veld.

20 maart 20.00 uur: Lancering online

De lanceerdatum wordt eerst op 23 januari 2021 gezet. De samenwerking met De Nieuwe Bibliotheek wordt ingericht om Almere en het publiek te verbinden met poëzie en muziek van eigen Flevolandse bodem. De lancering van Encore moet een feestje worden. Maar dan. Een nieuwe lockdown gooit roet in het eten. Nu laat de band zich niet meer stoppen. Online ermee!

In samenwerking met De Nieuwe Bibliotheek vindt op zaterdag 20 maart om 20.00 uur de lancering van Encore plaats, als onderdeel van het ‘Voorwoord’ van de Boekenweek. Met een programma in het thema: ‘Tweestrijd’. Je vindt deze lancering terug op de homepage van de website van De Nieuwe Bibliotheek.

Voorverkoop geopend

Encore kun je digitaal aanschaffen door € 10,- over te maken met het Tikkie op de website: https://intveld.hearnow.com/. Je krijgt het album dan via We Transfer toegezonden. Je kunt ook even wachten op iTunes, daar kun je ‘m downloaden voor hetzelfde bedrag. De fysieke schijf komt van de zomer, zodra er weer publiek in de zaal van de bibliotheek mag. Steun jij de band, hun werk en hun album ook?