Er was eens een pretpark!


De veelbesproken locatievoorstelling, Er was eens een pretpark!, van Theatergroep Suburbia speelt vanaf 16 april in kantoorgebouw de Beurs in Almere. De voorstelling is geïnspireerd op een waargebeurde Almeerse legende. En alleen te zien tot en met 28 april.

Fantasy

Het plan om een middeleeuws pretpark te bouwen rondom het onvoltooide kasteel in Almere is voorgoed van de baan. Het pretpark zorgde voor veel opschudding en dook constant op in de headlines van de Almeerse media. Jarenlang probeerde de bedenker van het attractiepark vol heksen en trollen zijn droom waar te maken. Het was een zware strijd waarin hij en zijn fantasy-volgelingen werden geteisterd door stroperige procedures, geheime investeerders en boze baronnen.

Orde der Cultuur

Het wordt tijd dat de gemoederen tot bedaren worden gebracht. Daarom is de OCF ingeschakeld: de Orde der Cultuur Flevoland. Dit is een onafhankelijke organisatie van vertellers die in actie komt bij de mislukking van een cultureel event. Je kunt een OCF-bijeenkomst ook wel zien als een soort collectieve verwerkingsavond. Gezamenlijk herbeleven we nog één keer de loop der dingen. Aan het eind van de avond kunnen alle betrokken partijen deze gebeurtenis met een gerust hart achter zich laten. En dan leeft iedereen natuurlijk nog lang en gelukkig.

Verzinsel?

De koning van de fantasy opent de avond. Daarna gaan we over op de ontstaansgeschiedenis van het legendarische pretpark. Een vertelling waarin twee partijen tegenover elkaar komen te staan. En natuurlijk raken ze verwikkeld in een discussie over het belang van feiten en de noodzaak van fantasie. Moet je altijd geconfronteerd worden met de keiharde waarheid? Of mag je jezelf ook wel eens verliezen in een verzinsel? Voor een OCF-bijeenkomst heb je geen lidmaatschap nodig. Iedereen is welkom. De koffie en thee staan klaar. Na afloop is de bar geopend en is er ruimte voor verwondering.

Locatievoorstelling

Theatergroep Suburbia vroeg de jonge theatermaker Karlijn Kistemaker om de nieuwe locatievoorstelling in Almere te maken. In Kistemakers werk zijn feit en fictie vaak niet meer van elkaar te onderscheiden. De inspiratiebron voor deze voorstelling is het actuele verhaal over het onvoltooide pretpark WitchWorld in Almere. De voorstelling Er was eens een pretpark! is zien van 16 tot en met 28 april, aanvang 20.30 uur en matinees om 16.00 uur. Toegang: € 17,50 en voor studenten en jongeren speciale prijs van €10,-. Locatie: kantoorgebouw De Beurs (voorheen Oranjewoud), Wisselweg 1, Almere.

Meer informatie over de voorstelling en de kaartverkoop vind je hier.