Familievoorstelling KLUCHT (6+) in première in Almere

Ouders van jonge kinderen zullen dit meteen herkennen: geef elkaar een kus op de mond en ze beginnen te gillen: IEIEIEUUUW!! Een beetje knuffelen of zoenen: het idee alleen al!  Of simpelweg de gedachte dat in een broek een paar blote billen zitten, zorgt voor giechelsalvo’s onder jong publiek. Juist om die reden dachten theatermakers Job Raaijmakers en René Geerlings: daar maken wij een 6+ familievoorstelling over! KLUCHT was een feit.

Stiekem zoenen

KLUCHT is veel gedoe met twaalf deuren en personages die de hele tijd stiekem willen zoenen. Een fysieke, snelle slapstickvoorstelling waarin vijf wannabe-volwassenen continu verliefd worden, zich verstoppen en smoesjes verzinnen. Ze liegen en bedriegen, totdat ze zelf niet meer weten wie ze zijn, op wie ze nou waren en waarom. Een vrolijke, ouderwetse theatermiddag voor kinderen, waarin alle samenlevingsvormen zonder problemen de revue passeren.

Klucht

Slapstickhumor

KLUCHT is een voorstelling van Almeers jeugdtheatergezelschap BonteHond en gaat op zondag 25 september 16:00 uur in KAF in première. De theatervoorstelling is geschikt voor de hele familie, want hoe oud en ‘volwassen’ ook, niemand is bestand tegen de slapstickhumor van een klucht. Kaarten bestellen kan hier.

Kinderen met humor gezocht

Een dag vóórdat KLUCHT in première gaat, testen de acteurs hun grappen uit voor echt publiek. Hiervoor zoeken wij kinderen vanaf 6 jaar met een goed gevoel voor humor. Wil jij ons testpubliek zijn? Stuur dan jouw mop in! Hoe? Post jouw grap op onze Facebookpagina. Schrijf jouw mop als reactie onderaan de oproep, of reageer met een foto of video. Je krijgt dan gratis theaterkaartjes voor jou en je familie voor zaterdag 24 september 15:00 uur in KAF.

Prijswinnende theatermakers

KLUCHT is een vervolg op de succesvolle samenwerking tussen Job Raaijmakers, René Geerlings en componist Wim Conradi. Eerder maakten ze Aap en Beer (Gouden Krekel 2012) en Niet Huppelen! (Zilveren Krekel 2014). Tijdens het spelen van deze voorstellingen raakten zij gefascineerd door de conservatieve reacties van hun kleuterpubliek, vooral als het over lichamelijk contact of ander ‘gênant gedrag’ ging. het hoefde maar te lijken op een zoen of de koters lieten luidkeels van zich horen. In KLUCHT spelen zij met dit ongemak; de zoen hangt altijd in de lucht en er is de voortdurende dreiging van de broek die uitgaat.

KLUCHT is voor iedereen vanaf 6 jaar en speelt vanaf september 2016 t/m januari 2017 in de theaters in Nederland en België. Meer informatie over de voorstelling: WWW.BONTEHOND.NET/KLUCHT

  • Boek
  • Luisterboek, Boek
  • Boek