De favorieten van Biebmiepje #1


Het is alweer april en ik mag jullie een paar van mijn favoriete boeken laten zien van het afgelopen kwartaal. Maar eerst zal ik mezelf even voorstellen: ik ben Judith (’84), getrouwd en moeder van twee jongens. Ik ben mijn hele leven al een enorme boekenwurm en deel mijn liefde voor boeken en lezen al zes jaar met veel passie op mijn blog www.biebmiepje.nl.

De afgelopen drie maanden las ik 48 boeken waaronder romans, thrillers, kinderboeken, young adult- en non-fictie boeken. Ik zal per categorie één favoriet kiezen, een moeilijke opgave, want ik las echt heel veel supermooie boeken. Ik hoop dat ik jullie wat mooie titels kan aandragen.

De favorieten van Biebmiepje #1

Roman: Onder de sterren van Montpellier – Marina Folkers

Ik begon met lezen en ik ben niet meer gestopt totdat ik het boek uit had. Het verhaal is heel meeslepend, heerlijk romantisch en ook nog ontroerend. Ik was echt daar in Frankrijk bij de sympathieke Cleo en werd met haar verliefd op Luc. Wat een onwijs heerlijk verhaal! Ik sloeg het boek met een hele diepe, voldane zucht dicht … Van mij had het boek twee keer zo dik mogen zijn, want ik had dolgraag nog meer over Cleo en Luc gelezen!

Thriller: Façade – Esther Verhoef 

Wat een geweldige thriller heeft Esther Verhoef weer geschreven! Ik heb ademloos zitten lezen en zitten genieten van het ontzettend spannende en goed in elkaar stekende verhaal. Het is echt van begin tot eind een bloedstollende roadtrip waar je in de hoogste versnelling doorheen rijdt. Uitstappen is geen optie!

Kinderboek: De jongen onder water – Adam Baron 

Dit verhaal raakte me want het is ontzettend mooi, maar daarnaast ook heel grappig! Daardoor wordt het ook niet zwaar, dat is fijn en maakt het goed leesbaar voor jonge kinderen. De opmaak past ook prima bij het verhaal; grappige typografie af en toe en de ietwat duistere zwart-wit illustraties van Benji Davies (niet heel veel overigens). Een mooi geheel. En wat een mooie betekenis heeft de titel …

Young Adult: Wild – Mel Wallis de Vries

Door de verschillende perspectieven en tussendoor vlog-fragmenten en nieuwsberichten krijg je een heel compleet, boeiend en beangstigend beeld van alle gebeurtenissen. En toch weet Mel Wallis de Vries me dan weer enorm te verrassen met een twist die ik niet zag aankomen. Geweldig! Wat een superthriller weer. Een heerlijk sfeertje, beangstigend en beklemmend, een gave twist en de vraag die bij je opkomt: hoe ver ga je? Eenmaal begonnen met lezen, wil je niet meer stoppen.

Non-fictie: Wij zijn de Bickers! – Simone van der Vlugt

Wij zijn de Bickers! is een boeiende geschiedenis en Simone weet het zó levendig te vertellen. Je wordt echt aan de hand meegenomen terug in de tijd. Je wandelt zelfs gewoon met de hoofdpersonen door Amsterdam. In geur en kleur komt dat verre verleden tot leven. Dit is een non-fictie boek, maar het leest als een roman; vlot en heel toegankelijk. Knap gedaan! Ik ben zo verliefd geworden op dit boek. Hoe het eruitziet, hoe het voelt, hoe het leest, hoe het je meevoert … Ik wilde na het uitlezen eigenlijk alleen maar meer, meer, meer. Wat Simone zegt is echt waar: geschiedenis is magisch. En laat het maar aan haar over om die tot leven te brengen.

Dit waren mijn eerste vijf boekentips van dit jaar. Ik ben heel benieuwd of jullie deze titels gaan lezen en ik hoop dat jullie er dan net zo enthousiast over zijn als ik. Veel leesplezier en op naar de volgende Favorieten van Biebmiepje!
-X- Judith