De favorieten van Biebmiepje #5


Wat een start van het nieuwe jaar! Ik begon dit jaar met een flinke leessprint, maar in maart kwam daar even een flinke dip in. Inmiddels gaat het lezen wel weer … Ik ga jullie een paar van mijn favoriete boeken laten zien van het eerste kwartaal van 2020. Maar wie ben ik? Ik ben Judith (’84), getrouwd en moeder van twee jongens. Ik ben mijn hele leven al een enorme boekenwurm en deel mijn liefde voor boeken en lezen al zeven jaar met veel passie op mijn blog www.biebmiepje.nl. Op naar de favorieten van Biebmiepje #5!

In januari, februari en maart las ik 51 boeken: 1 roman, 4 non-fictie boeken, 7 young adults, 15 kinderboeken en 24 thrillers. Ik zal weer een paar favorieten uitlichten! Ik hoop dat ik jullie op wat ideeën breng!

De favorieten van Biebmiepje #5

Young Adult: Het Oog van de Dageraad – Maria Postema & Maarten Bruns


Na het onwijs spannende avontuur in Dertiendagh had ik wel zin in meer van Maria Postema & Maarten Bruns! En laat ik meteen zeggen dat ik van begin tot eind geboeid heb zitten lezen in dit boek! Ik werd compleet meegezogen het spannende verhaal in en beleefde alles mee met de tieners, waarvan sommigen zo slecht nog niet blijken (maar anderen …), waartussen vriendschappen ontstaan tijdens de meer dan stormachtige trip. Ik heb zo onwijs genoten van dit duistere en meeslepende avontuur!

 

Kinderboek: De wilde robot – Peter Brown


Dit boek leest heerlijk vlot weg door de korte hoofdstukken en vele sfeervolle (ook al zijn ze zwart-wit) illustraties, maar ook door de fijne schrijfstijl van de auteur. Ik vond het taalgebruik krachtig, helder en zelfs een beetje poëtisch. Ik heb het boek opgepakt en niet meer weggelegd, zo werd ik meegezogen het betoverende verhaal in. Ik vind het zo mooi hoe natuur en techniek samenkomen in dit verhaal, hoe die machine leert en steeds ‘menselijker’ wordt, en hoe realistisch het allemaal voelt, ook al is het fictie. Ik raakte echt ontroerd door het onwijs lieve verhaal!

Thriller: Volg me – Joyce Spijker


Joyce neemt je in deze psychologische thriller mee in het harde wereldje van de succesvolle influencers. Het verhaal leest ontzettend vlot en is van begin tot eind meeslepend. Ik leefde echt mee met de personages (niet altijd op positieve wijze!) en vroeg me af hoe het verhaal zou gaan komen tot de gebeurtenissen uit de aangrijpende proloog. Het is een levensecht voelend verhaal, waarin wel duidelijk wordt dat niet alles is wat het lijkt en niet iedereen is wie ze lijken te zijn … Wat is de waarheid? Voor mij in ieder geval dat ik dit boek niet weg kon leggen!

 

Dit waren een aantal toppers van het eerste kwartaal van 2020. Wie weet zit er wat tussen om op je verlanglijstje te zetten om even lekker je gedachten te verzetten? Veel leesplezier en op naar de volgende Favorieten van Biebmiepje!
-X- Judith