Feeën dag: daar worden kleine meisjes blij van!

Vandaag is het Fairy Day, oftewel feeën dag. De perfecte dag voor alle kleine feetjes om eens flink uit te pakken. De mooiste feeënjurk, vleugels en misschien zelfs een toverstokje? Bij de nieuwe bibliotheek kun je terecht voor de mooiste spullen om deze Fairy Day nog leuker te maken. Kijk je mee?

Feeën, elfjes, prinsessen en alle toeters en bellen die daarbij horen, kleine meisjes zijn er over het algemeen dol op. Viert jouw kleine feetje toevallig haar verjaardag op vrijdag 24 juni? Dan kun je helemaal los met dit thema op feeën dag. Wij zochten binnen de collecte van de nieuwe bibliotheek naar de leukste items om het feest compleet te maken.

Fairy Day is a day for fairies, magic, and wishes to come true. For one day, put aside the cycnicism of the modern world and embrace the possibilities of the unknown, and believe in fairies…

De leukste items voor feeën dag

1. Is jouw kleine feetje altijd extreem vroeg wakker? Deze animatiefilm van Prinses Lillifee houdt haar wel even bezig op feeën dag. De film is gebaseerd op de prentenboeken van Monika Finsterbusch. Het prinsesje Lillifee woont in het roze koninkrijk Pinkovia. Haar lievelingskleur is roze, ze kan vliegen en toveren en leeft samen met haar dierenvriendjes zoals het varkentje Pupsi, de muisjes, egel en kikker. Er zijn echter nog meer bewoners van het rijk en die zijn niet zo tevreden over het gedrag van de feeën. En als dan ook de toverkracht van Lillifee afneemt moet er echt iets veranderen. Voor kinderen vanaf circa 4 jaar.

2. Liever een boek over Prinse Lillifee? Ook daar hebben we er voldoende van in de collectie. Bijvoorbeeld de nieuwste met de titel Prinses Lillifee redt het eenhoornparadijs. Prinsesje Lillifee gaat met haar witte eenhoorn mee met drie eenhoornveulens naar het eenhoornparadijs. Dat is op dat moment niet echt idyllisch, het paradijs lijkt tot de ondergang gedoemd. Er is te weinig zonlicht en daardoor verliezen de hoorns van de sprookjesachtige dieren hun glans. Samen met de eenhoorns gaan Lillifee en haar eenhoorn Rosalie op zoek naar de magische steen om het paradijs te redden. Aantrekkelijke uitgave vooral voor meisjes vanaf circa 4 jaar.

3. Een zoekboek is altijd een succes. En natuurlijk hebben wij ook een mooi zoekboek over feeën: Waar is de fee?. Meike mag met oma en hondje Mitsy mee op de motor, naar een bos waar feeën wonen. Maar Meike en oma kunnen geen feeën vinden. Of kijken ze niet goed genoeg? Vierkant zoekboek met sfeervolle kleurenillustraties, deels in reliëf en met spotlak gedrukt. Vanaf ca. 4 jaar.

4. Het feeënboek is het boek der boeken op feeën dag. In dit boek wordt beschreven welke soorten feeën er zijn. Behalve feeënkoninginnen en -prinsessen zijn er onder andere bloemenfeeën, vriendschapsfeeën, droomfeeën, schoonmaakfeeën, petemoeien, kruidenfeeën, tandenfeeën en tinkerbellen. In elk hoofdstukje worden hun zeer vage taken en bezigheden beschreven. Iedere pagina is geïllustreerd met tekeningetjes van heel veel kleurige kleine bezige feetjes

5. En natuurlijk mag Tinkerbell, ook al is ze een elfje, niet ontbreken in dit lijstje. Wie kent haar niet uit de films over Peter Pan. In deze DVD speelt Tinkerbell de hoofdrol. Het verhaal speelt zich af lang voordat zij Peter Pan en Wendy leert kennen. Ze wordt geboren in de Elfenvallei uit de lach van een baby en een vleugje elfenstof, en wordt ingedeeld bij de knutselelfen, omdat ze een speciaal talent heeft voor dingen vinden en repareren. Ze is echter jaloers op de natuurelfen, die zorgen dat in de lente de bloemen weer verschijnen en wil graag met hen mee naar Mensenland.

Natuurlijk kun je nog veel meer leuks in onze collectie vinden voor feeën dag. Kom gerust langs, onze collega’s helpen je graag.

  • Boek
  • Dvd, Film
  • Boek