FIFA 17 spelen in de nieuwe bibliotheek!

15 oktober is het zo ver! Dan organiseren wij in de nieuwe bibliotheek een e-sports event. Naast lasergamen spelen we FIFA 17. In 1 vs. 1 wedstrijden worden er knock-out wedstrijden gespeeld. FIFA 17 komt 29 september 2017 uit, maar de meesten hebben de demo al gespeeld. Op 15 oktober zijn de eerste fifabazen vast al opgestaan. Wil jij meedoen? Dat kan!

Nog niet gelezen wat er nieuw is in FIFA 17? Lees dan verder! Op 29 september 2016 is het zo ver. Elke voetbal- en gameliefhebber rent deze dag naar de winkel of wacht tot de postbode een pakketje komt brengen. Waarom? EA SPORTS FIFA 17 komt uit! Elk jaar brengt EA een nieuwe FIFA game uit. Ook dit jaar heeft het bedrijf niet stil gezeten en voerde het een aantal grote upgrades uit ten opzichte van FIFA 16. In dit artikel lees je meer over de wijzigingen en upgrades.

Frostbite

FIFA 17 maakt gebruik van de nieuwe game-engine Frostbite. Het levert een nog realistischer beeld van de werkelijkheid weer in het spel. De spelers zijn realistischer ingame gegenereerd en hebben hun persoonlijke trekjes ook in de game, stadions zijn nog nooit zo realistisch weergegeven en Frostbite zorgt voor nieuwe shots ingame. Zo zijn er nu spelerstunnels, managementrooms en kleedkamer gamefuncties. Deze Frostbite engine zorgt er ook voor dat FIFA op de PS4 en Xbox one draait in Full-hd 1080p en op 60 frames per seconden.

frostbite

in-game afbeelding Martial

The Journey

Dit jaar is er een nieuwe game-mode bijgekomen: The Journey. Deze game-mode was al beschikbaar in andere EA games. In The Journey is de Premier League-carrière van Alex Hunter afhankelijk van jouw prestaties op het veld, en van de beslissingen die je buiten het veld neemt. Neem door het hele spel heen belangrijke beslissingen die bepalen wat er vervolgens gebeurt en hoe andere personages op je reageren. Zo kun je het belang van het team vóór je eigen succes laten gaan. De keuze is aan jou en elke keuze heeft invloed op de carrière van Alex Hunter (easports). Hieronder is een preview te zien van een keuze die je moet nemen.

Nieuwe competities

Elk jaar kijkt FIFA welke competities het wel en niet halen in de nieuwe release. Op verschillende sites zijn de Turkse en Israëlische erg populair. Op deze site kun je stemmen welke competitie volgens jou in FIFA 17 moet komen. Eén competitie is al zeker, de Japanse J1 League met alle 18 teams en een nieuw stadion. Het nieuwe stadion is het Suita City Football Stadium van Osaka.

Gezien de datum wanneer FIFA 17 gereleased wordt, is het toevoegen van nieuwe competities niet meer waarschijnlijk. Maar je weet nooit of EA gehoor geeft aan de stemmen in de competitiepoll.

Verbeterde AI en animaties

EA Sports heeft gezegd dat de AI (artificial intelligence) van spelers op het veld flinke verbeteringen krijgt in FIFA 17. In voorgaande FIFA games was er veel kritiek over ‘domme’ loopacties en keuzes van spelers. Zo merkte ik zelf dat Aubameyang 9 van de 10 keer buitenspel staat. Volgens EA Sports zullen spelers nu zelf ruimte creëren, de ruimte inlopen en slimme acties maken. Hierdoor zijn kortere combinaties mogelijk en zijn ze beter aanspeelbaar. Bekijk deze video met extra uitleg over loopacties en slimheid van spelers.

Naast de verbeterde AI zullen de animaties bij het tackelen, bij vallen en bij botsingen tussen spelers ook flink veranderen. EA Sports zegt dat ze deze animaties en de ‘physics’ van de bal flink op de schop hebben genomen. Met als resultaat een stuk realistischer situaties zonder dat er ledematen door hoofden, ballen of andere fysieke objecten schieten. Met de vernieuwde bal ‘physics’ wordt er een nieuw element toegevoegd aan de game. De bal gaat namelijk realistischer reageren als deze terechtkomt in een kluts van spelers. Hoe dat kan? Er worden 20 parameters aan de bal en de desbetreffende spelers gekoppeld, waardoor het spel ‘altijd’ klopt. (XGN)

Standaardsituaties

EA Sports bracht een grote verandering aan in de manier waarop het spel met standaardsituaties zoals penalty’s, vrije trappen en inworpen omgaat. De spelers krijgen vrijheid in de lengte, snelheid en plek van de aanloop. Dit zorgt voor meer vrijheid en verrassing in het spel. De camera blijft tijdens de aanloop en het schot op dezelfde positie, zodat je de bal kunt volgen richting het doel vanuit het oogpunt van de vrijetrapnemer.

Bij corners is de grootste verandering merkbaar. Waar je in FIFA 16 richting kon geven aan de bal en moest gokken waar de bal terecht kwam, kun je in FIFA 17 een gele crosshair plaatsen waar de bal moet komen en een speler selecteren voor de gewenste loopactie. Mocht je tegen vrienden spelen die op hetzelfde scherm kijken, dan kun je ervoor kiezen de gele crosshair weg te laten.