Foto-expositie [email protected]


[email protected] is een pakkende verzameling foto’s die reisfotograaf Tom van der Leij over de wereld heeft gemaakt. Centraal staat de werkende vrouw in al haar kracht en schoonheid.
Van der Leij over deze expositie: ‘Elke keer verwonder ik me over de kracht die vrouwen in de vooral minder bedeelde wereld uitstralen’. 

Intrigerend

De intrigerende foto’s stralen positiviteit en humor uit. Maar net zo goed gelatenheid en trots. Van der Leij: ‘Ze zijn echter nooit zielig of meelijwekkend. Deze serie is bedoeld als een ode aan de vrouw. Het zijn vaak vooral vrouwen die heel hard werken om hun familie te onderhouden.’ Om dit te belichten neemt Van der Leij je mee in een reis rond de wereld. De expositie bestaat uit vijftien foto’s van 80 x 120 cm en is vanaf 1 mei, de Internationale Dag van de Arbeid te zien in de nieuwe bibliotheek. De werken zijn te koop waarvan een deel van de opbrengst naar een Women Empowerment project gaat.

Women@Work

Zes continenten

Tom van der Leij (Amsterdam, 1975) reist als fotograaf en travel editor de wereld over. De afgelopen vijftien jaar bezocht hij ruim honderd landen op zes continenten. Daar fotografeerde hij mensen met verschillende etniciteiten, gebruiken en geloofsovertuigingen. Tom onderscheidt zich door het menselijke aspect in zijn fotografie. Hij portretteert personen in hun dagelijks leven en op een natuurlijke manier. Hiermee houdt hij de toeschouwer een spiegel voor en laat hij mensen stilstaan bij hun kijk op de wereld. Zijn werk wordt onder andere gepubliceerd in reismagazines, kranten, gidsen en op websites.

Women@Work

Expo

Na zijn succesvolle rondreizende exposities Positiv Papua People en Afrika Voetbalt!, is zijn foto-expositie [email protected] binnenkort ook te zien in de nieuwe bibliotheek in Almere Stad!
Voor meer informatie, kijk op: www.tomvanderleij.com.