Gamen in de nieuwe bibliotheek? Let’s go!

Een afgeladen bibliotheek vol enthousiaste mensen, klaar om met elkaar te gamen! Tijdens het volledig uitverkochte evenement op 16 oktober 2016 streden ruim 100 man met elkaar om de beste FIFA-speler of het beste lasergame team te worden.

Lasergamen in de bibliotheek? Natuurlijk! Doen we.

laser-game-in-de-biebEen bibliotheek volledig in de rook en allerlei laserstralen die je om de oren vliegen. Na een korte vertraging was het om acht uur eindelijk zover en werd het eerste startschot gegeven. Bij de eerste wedstrijden werd er direct gestreden voor een plaats in de kwartfinale.

De spanning was om te snijden en het niveau lag met vlagen zeer hoog. Hoe meer de teams als één geheel speelden, hoe beter zij leken te presteren. Uiteindelijk leidden verschillende briljante tactieken, sluwe schuilplekken en spectaculaire ontwijkmanoeuvres tot twee terechte finalisten: ‘Pomper harde groep’ en ‘Area 51′.

winnaars-lasergamenDat deze twee teams de terechte finalisten waren, bleek ook in hun laatste wedstrijd. Volledig gefocust en als team op elkaar ingespeeld gingen ze elkaar te lijf. Een duidelijke winnaar was er voor de toeschouwers niet, aangezien beide teams elkaar om-en-om domineerden. Uiteindelijk mocht ‘Pomper harde groep’  zich met een record aantal punten kronen tot de terechte kampioen van het lasergamen!

Panna’s, omhalen en verre afstandsschoten in FIFA ’17.

jong-tegen-oud-fifaJong tegen oud. Messi tegen Ronaldo. Aanval tegen verdediging. De FIFA ’17 competitie zat vol spannende en uitdagende confrontaties. In een zelfde knock-out systeem streden 18 spelers tegen elkaar om kampioen te worden.

In een zinderende finale speelden Reda met Real Madrid tegen René met Argentinië. René had enorm veel moeite met het aanvallende spel van Reda en dat resulteerde in een comfortabele 2-0 voorsprong van Reda met Real Madrid.

gelijkspel-in-de-blessuretijdRené toonde echter karakter en gaf niet op. Laat in de tweede helft ontsnapte hij eindelijk aan de verdediging van Real en scoorde hij de aansluitingstreffer, 2-1, snel daarna volgde zelfs de 2-2. Reda liet zich echter niet gek maken en speelde diep in de blessuretijd de Argentijnse verdediging uit en scoorde de winnende goal. Gefeliciteerd Reda met de eerste prijs en een kadobon ter waarde van €100 van de Media Markt!

Aftermovie: (e)sports event 2016

bibliotheek-trekt-volle-zalenHeb je zelf meegespeeld of waren alle kaartjes al verkocht voordat je er zelf één kon bemachtigen? Bekijk dan vooral de onderstaande aftermovie. Laat ons weten wat je ervan vindt/vond, dan weten wij of we het nog eens moeten organiseren.