Wat werd er in 2016 het meest op Google gezocht?

Het is inmiddels half december en dus is het tijd voor de lijstjes! Minder bekend, maar minstens zo interessant is het lijstje van de meest gebruikte zoekopdrachten in Google. Ter lering en vermaak een overzicht van de meest trending zoekopdrachten van Nederland!

Trends

Alvast een tip: doe je als ondernemer, marketeer of student marktonderzoek? Dan leent Google Trends zich hier uitstekend voor. Zo krijg je snel inzicht in het zoekvolume van verschillende zoekwoorden. Het zoekwoordengebruik is een indicator op basis waarvan je de informatiebehoefte naar producten, diensten en consumentgedrag kunt herleiden. Bovendien zie je daardoor trends ontstaan. Daarmee kun je een betere inschatting maken van bijvoorbeeld de marktomvang en behoefte voor een product of dienst. Zo valt hieronder bijvoorbeeld te zien dat in de regio Flevoland het woord ‘bibliotheek’ het meest gezocht is (in vergelijking met hoe vaak er in heel Nederland naar ‘bibliotheek wordt gezocht). Een stijging in het zoekvolume is doorgaans een goede aanwijzing voor de toename in de vraag; een goed teken voor de nieuwe bibliotheek dus!

Accuraat

Doordat ruim 90% van de Nederlandse internetgebruikers Google als voornaamste zoekmachine gebruikt, geeft dit een vrij accurate weerspiegeling van het ‘digitale’ jaar 2016. Wie waren de meest gezochte sporters? Naar welke ‘How to’s’ is het meest gezocht? Welke TV personalities waren online het meest populair in 2016? We geven een overzicht!

De meest gezochte Nederlandse vrouw

De meest gezochte Nederlandse man

De meest gezochte Nederlandse film

Het meest gezochte Nederlandse zoekwoord

De meest gezochte Nederlandse “how to”

Het gehele jaar 2016 nog eens bekijken.

 

Google