Gordon & Paddy: de leukste kinderfilm in de kerstvakantie

Zin om wat leuks te doen met de kinderen in de kerstvakantie? Het nieuwe filmhuis draait op 27 en 28 december en 3 en 4 januari om 14.00 uur de fantastische kinderfilm Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes. Voor alle kinderen tot een jaar of 9. Ik vertel je waarom je deze film écht moet gaan kijken!

Gestolen nootjes

Gordon is al jarenlang politie-inspecteur in het grote Dierenbos. De pad leidt een rustig bestaan en denkt vaak aan zijn pensioen. Het is al bijna zover! Wel doen er allerlei verhalen over een gevaarlijke vos de ronde. Hoewel de geruchten steeds angstaanjagender worden, heeft niemand de vos de laatste jaren nog gezien. Op een witte winteravond krijgt Gordon bezoek van een eekhoorn. Er is iets verschrikkelijks gebeurd. Iemand heeft zijn hele voorraad noten gestolen. Hoe komt hij nu de winter door? Als Gordon heel rustig zijn onderzoek opstart, ontmoet hij een slimme muis. Zij heeft geen naam, geen huis en geen werk.

Gordon & Paddy

Paddy

Gordon noemt haar Paddy, geeft haar een bed op het politiebureau en stelt haar aan als zijn assistent. Samen zijn ze een geweldig team. Met haar goede neus en snelle leervermogen lossen ze de zaak van de gestolen nootjes op. Het was dit keer niet de vos en het lijkt duidelijk: Gordon kan met pensioen en Paddy wordt zijn opvolger. Paddy is echter nog maar net begonnen of er is al weer een nieuwe zaak. Een ei uit het nest van de eksters ontbreekt. De bosdieren weten het zeker, nu is het wél de vos. Paddy wil graag bewijzen dat ze het helemaal alleen kan, maar dan worden er ook nog eens twee jonge dieren vermist. Zij vraagt de ervaren inspecteur Gordon om hulp en samen lossen ze de zaak op. Had de vos er dit keer iets mee te maken?

Gordon & Paddy

Prachtig en origineel

Een pad en een muis lossen samen politiezaken op in deze prachtige en originele animatiefilm. Gordon & Paddy onderscheidt zich van andere films voor jonge kinderen door de liefdevolle ­details en het prettig kronkelende, niet geheel voorspelbare verhaal. Terwijl de meeste kinderfilms in de bioscoop tegenwoordig snel, druk en luidruchtig zijn, is Gordon & Paddy traag, zacht en lieflijk. Erg mooi ook dat de ­animatie niet fel en schel is, maar zacht van toon – in de geest van het werk van de Nederlandse Gitte Spee, die de boeken ­illustreerde. Dit is de leukste tekenfilm om te zien in de kerstvakantie. Gordon & Paddy en de zaak van de gestolen nootjes is te zien op 27 en 28 december en 3 en 4 januari om 14.00 uur.

Gordon & Paddy