The Green Kitchen: het resultaat van een populair foodblog


In 2014 verscheen het eerste boek van David en Luise, eigenaren van het populaire blog ‘Green Kitchen Stories’. Inmiddels zijn we drie boeken verder en dit jaar verschijnt boek nummer vier met de titel ‘Green Kitchen at Home’. Alle boeken van dit stel zijn stuk voor stuk aanraders voor echte ‘foodies’ en vegetariërs. Benieuwd waar The Green Kitchen boeken over gaan? Lees snel verder. 

“Welcome to our green kitchen. Here we cook and eat healthy and simple vegetarian food with natural ingredients, whole grains, good fats, fruit and vegetables.” David & Luise

The green kitchen : heerlijke en gezonde vegetarische recepten voor elke dag

De Zweeds-Deense David en Luise hebben het vegetarische foodblog ‘Green kitchen stories’, waarin zij recepten geven voor gezonde vegetarische maaltijden. Hun recepten verschenen in toonaangevende internationale kooktijdschriften. Speciaal voor dit boek zijn nieuwe recepten geschreven, maar je komt ook bewerkingen van recepten uit hun blog tegen. In een deel van de meer dan 100 recepten is de Scandinavische achtergrond van de auteurs terug te vinden en de receptuur laat ook invloeden uit de wereldkeuken zien. Negentig procent van de recepten is glutenvrij en een deel is ook geschikt voor veganisten. Recepten voor de ochtend, middag en avond, voor picknicks en etentjes, hapjes, drankjes, toetjes, overal is aan gedacht. Makkelijke, duidelijke, originele recepten met ingrediënten die goed verkrijgbaar zijn. Een inspirerend, fraai vormgegeven kookboek met prachtige foto’s en een handig alfabetisch register.

The green kitchen travels

Als je het eerste boek van David en Luise gelezen hebt en fan bent, dan is dit tweede boek een logische keuze. Zeker als je ook nog van reizen houdt. Samen met hun dochtertje (van toen nog geen jaar oud) reisden ze naar vele uithoeken van de wereld. Hun motto tijdens deze reizen was: luister naar je lichaam en pas je aan aan het land waar je bent. Zo bieden ze geen regime, maar een nieuwe frisse blik op eten. Er is veel aandacht voor het ontbijt, er is wonderbaarlijk lekker ‘streetfood’, wat je vrij eenvoudig zelf kunt maken. De salades en ook de soepen zijn zó rijk dat ze bijna maaltijden kunnen zijn en de hoofdgerechten zijn inventief en veelzijdig. De nagerechten zijn niet al te simpel, maar wel origineel. Ook dit boek is weer prachtig vormgegeven en bevat veel foto’s waarvan het water je in de mond loopt.

The green kitchen smoothies

Het derde boek van David en Luise gaat om gezonde, op groente en fruit gebaseerde smoothies aangevuld met recepten voor muesli, granola, notenspread, notenmelk en nagerechten. Na de inleiding volgen er weetjes over smoothies, sap, maten en gewichten, ingrediënten en de voorraadkast. Uitgebreide info over de bereiding met tips en trucs. De zes hoofdstukken met recepten zijn onderverdeeld in: basisrecepten, eenvoudige smoothies, kunstwerkjes, notenmelk, sap en nagerechten. De meeste ingrediënten zijn alledaags en dus goed verkrijgbaar. Soms worden er alternatieven gegeven zoals een soja of een glutenvrij product. Een aantrekkelijk, gedegen en kleurrijk boek met bruikbare recepten en prachtige foto’s over een populair onderwerp.

Ik heb twee van de drie boeken met plezier gelezen, de derde over smoothies heb ik gereserveerd, en het allernieuwste boek volgt hopelijk ook vlot. Je kunt de Engelstalige titel ‘The Green Kitchen at Home’ wel al bestellen via Bol.com.