GROW Festival 2017: duurzaamheid meets hiphop


Zaterdag 24 juni ga ik naar GROW Festival 2017. Hét festival dat de verbinding legt tussen duurzaamheid en hiphop. Wat? Ja echt. En ik ben niet helemaal thuis in de wereld van hiphop, maar ik ben toch wel heel nieuwsgierig naar dit spannende feestje op een onbewoond eiland in de stad.

Magische plek

Het is natuurlijk waar, het eiland Utopia is één van de mooiste plekjes van Nederland en toch zijn er veel Almeerders die nog nooit een voet hebben gezet op deze magische plek. Die groene revolutie die groeit in Almere is voor sommigen best wel ingewikkeld. Iets met Floriade, iets met duurzaamheid en ook nog ruimte om te ondernemen? Hoe zit dat nou? Ik heb het even voor je uitgezocht. De Urban Greeners, de jonge voorhoede van de Floriade, organiseren in de aanloop naar 2022 allerlei initiatieven om de wereld te vergroenen en om mensen dichterbij ecologische vraagstukken te brengen. Zij ondernemen en realiseren zelfstandig innovatieve groene projecten op Utopia eiland. Dit eiland is onderdeel van het toekomstig Floriade-terrein, middenin het centrum van Almere.

Eiland-vibe

En GROW Festival is één van die projecten en samen met alle andere Urban Greeners geven zij dit unieke evenement vorm. Er liggen drie podia verscholen op het eiland met een eigen programmering. Artiesten zoals Ronnie Flex, Hef & Crooks en Bokoesam zullen er optreden, maar ook is er een hele vette randprogrammering waar je oneindig veel activiteiten vindt. DNA-Tinder, Algen-Shisha, de kleinste club ter wereld of een heel mysterieus kijkje in de vuurtoren.

Er zijn nog kaarten beschikbaar, dus zie ik je zaterdag tussen de bizarre, eigenwijze innovaties en groene beats? Nieuwsgierig naar de Urban Greeners? Check www.urbangreeners.com

Oh en GROW heeft ook een spotify playlist! Om alvast je danspasjes te oefenen. 

Nog niet genoeg? Na GROW Festival wil je nooit meer naar huis dus kun je vanaf 23.00 uur nog naar de afterparty in KAF. Je ticket kun je gratis verdienen op het festival, maar een kaartje aan de deur kost maar vijf euro!
grow
KOOP JE TICKETS HIER