Harry Potter is gewoon leuk!


Harry Potter is leuk. Niet alleen het personage Harry Potter zelf, maar de hele tovernaarswereld en de sfeer! Of nu je oud of jong bent, maakt helemaal niks uit. Of je een dreuzel bent of tovenaar maakt ook niks uit, gewoon lezen die boeken! In dit blog ga ik met een gigantisch gevoel van nostalgie praten over Harry Potter. Dit ter voorbereiding op het nieuwste boek in de reeks: Harry Potter and the cursed child, die net in de Engelse versie is uitgebracht. De Nederlandse versie wordt 18 november verwacht.

De fantastische wereld van Harry Potter

J.K. Rowling heeft het voor elkaar gekregen een wereld te creëren die zo divers en interessant is, dat je er ongetwijfeld over hebt gedroomd. We hebben deze wereld leren kennen door de ogen van Harry Potter, de jongen die bleef leven. De eerste keer dat we kennismaakten met Zweinstein, Hogeschool voor Hekserij en Hokus Pokus, was voor velen van ons op zich al een magisch moment. Zelfvarende bootjes, zwevende kaarsen, levende schilderijen en de sorteerhoed zijn slechts een paar bijzondere dingen die in deze school te vinden zijn. Niet alleen zijn er magische objecten, ook zijn er fabeldieren. Van vuurspuwende draken en glibberige flubberwurmen tot onzichtbare terzielers en gigantische spinnen. Het zal je niet zoveel zeggen als je de verhalen niet kent, maar fabeldieren hebben allemaal unieke eigenschappen. Zo kan de kelpie elke vorm naar keuze aannemen, misschien is het Loch Ness monster wel een kelpie?

Diepgaande personages

Wat de wereld van Harry Potter nog rijker maakt, zijn de vele unieke personages. Ze zijn met veel diepgang en emotie geschreven waardoor ze ook erg gaan leven. We hebben natuurlijk Rubeus Hagrid, de excentrieke half-reus, die Harry Potter kwam vertellen dat hij een tovenaar is. En dan is er natuurlijk Severus Sneep, de man wiens motieven tot aan bijna het eind van het verhaal onduidelijk waren. Welk personage het meest gehaat was? In ieder geval niet Voldemort, al was hij een uitzonderlijke bad guy. Het was Dorothea Omber, het roze geklede vrouwtje dat je eigenlijk wel kon wurgen. Elk personage heeft een goed verhaal, en dan heb ik het nog niet eens over Harry, Ron en Hermelien gehad!

The cursed child

Het lijkt me duidelijk dat de wereld van Harry Potter genoeg te bieden heeft. Het is dan ook meer dan welkom dat er nu een nieuw boek is! Alhoewel, het is niet echt een boek, het is een herschreven script. Harry Potter and the Cursed Child is van origine namelijk een toneelstuk, dat in samenwerking met J.K. Rowling is gemaakt. Door de enorm positieve reviews is besloten om het script uit te brengen in boekvorm. Script of niet, het maakt de fans niks uit. Dat blijkt wel uit de lange wachtrijen die (‘s nachts) voor verschillende boekhandels hebben gestaan. Het boek is nu al een succes, en eigenlijk kon dat ook niet anders. Niemand had verwacht dat er ooit nog een Harry Potter verhaal zou verschijnen. Dat het niet als roman is geschreven is bijzaak.  

Win het boek!

Heb je het boek nog niet in huis en ook nog niet besteld? Maak je dan geen zorgen! De nieuwe bibliotheek organiseert een speciale actie waarbij één exemplaar van het boek wordt verloot onder de Facebookvolgers. Like hieronder onze Facebookpagina als je dat nog niet gedaan hebt. Op maandag 8 augustus maken wij de winnaar bekend!