Herfstvakantietip: Netflix voor 12+


Bijna herfstvakantie! Dat betekent voor veel middelbare scholieren: moe en zin in een week lang lekker bijkomen. Uiteraard kun je een goed boek lezen, maar we weten allemaal dat op deze leeftijd lezen vaak stom is, want veel te verplicht (later komt het weer goed!). Wat blijft dan over: Netflix voor 12+. Ik vroeg dochterlief naar de series van dit moment. En het leuke is: van een aantal van die series zijn er ook boeken! Misschien toch leuk om even te melden aan de dames en heren tieners ;).

Shadowhunters

Shadowhunters is oorspronkelijk gebaseerd op een zesdelige boekenreeks (jawel!). De serie is inmiddels omarmd door de jongeren. Dochter is fan: “Het heeft alles: spannend, leuke mensen, goed verhaal.” Clary komt er als ze 18 wordt achter dat ze een Shadowhunter is, iemand die vecht tegen demonen. De mensen uit de schaduwwereld helpen haar een goede shadowhunter te worden. Dat is belangrijk, want ze moet het tegen haar vader opnemen, die het liefst meer demonen in de wereld wil hebben.

Pretty Little Liars

Pretty Little Liars gaat over een vriendinnengroep waarvan er eentje lang vermist wordt: Allison. Haar vriendinnen proberen erachter te komen wat er is gebeurd en waar ze is. Tijdens de zoektocht krijgen ze mysterieuze berichten van ene A. Die treitert (en dat gaat ver: van bedreigingen tot moord) de groep vriendinnen. En dat levert een hele lange verhaallijn op; er zijn inmiddels al zeven seizoenen. De mening van dochter: spannend en heftig, je blijft kijken. En: ook hier is een boekenserie van!

Riverdale

Het tweede seizoen is net begonnen en dochterlief zit aan de buis gekluisterd. Riverdale gaat over Archie en een groep vrienden uit het stadje, jawel, Riverdale. Terwijl ze het een en ander meemaken op het gebied van romantiek, school en familie, raken ze verwikkeld in een duister mysterie … Dochterlief: leuk en spannend. Ook leuk om te weten: de serie is gebaseerd op de strip van Archie Comics.

Teen Wolf

Ook Teen Wolf is gebaseerd op een boekenserie, van de Amerikaanse schrijver Jeff Davis. Wanneer Scott wordt gebeten door een weerwolf hoort en ruikt hij opeens veel beter en is hij veel sneller dan een normaal mens. Zijn menselijke beste vriend Stiles helpt hem om zijn leven weer onder controle te krijgen. Dan wordt Scott verliefd op Allison, maar zij blijkt tot een familie te behoren die jaagt op weerwolven. De mening van dochter: spannend en soms eng, maar wel erg leuk.

Kortom, genoeg te kijken én ook te lezen. Wat is jouw favoriete serie?